Sielő emberek a hegyekben.

Elindult a szezon, ezekre az árakra számítsunk a szlovén síparadicsomokban

Szlovéniában kezd beindulni a síszezon, néhány pálya például már napokkal ezelőtt megnyitotta kapuit a látogatók előtt.


A Bohinj-tó fölött fekvő Vogel, valamint a Pohorje hegység ellentétes végén fekvő Kope és Pohorje december 9-én nyitotta meg a szezont, bár kezdetben csak egyes sífelvonók működnek.

A Pohorje síközpontot üzemeltető Marprom vállalat azt ígérte, hogy mindent megtesz a minőségi élmény biztosítása érdekében.

Igyekszünk minél több pályát előkészíteni, de a hóágyúzáshoz szükséges energiafelhasználásban racionálisan fogunk eljárni, ahogy az elmúlt szezonokban is tettük

– közölte a vállalat.

Ez is érdekelhet: Gasztroforradalom a határ túloldalán: a szomszédunkban 4 étterem kapott Michelin-csillagot

Krvavec, a fővároshoz, Ljubljanához legközelebb eső síközpont december 10-én sípartival és ingyenes síiskolával indította a szezont.

Rogla, a Pohorje hegység másik síterepe december 12-én, azaz ma nyit, Kranjska Gora a tervek szerint december 17-től, Kanin és Golte pedig december 23-tól várja a látogatókat.

Kanin, Szlovénia legmagasabban fekvő síközpontja, amely kizárólag a természetes hóra támaszkodik, két év Covid után idén normális szezonban reménykedik. Pályáikat ismét összekötik majd az olasz Sella Nevea síterepével.

Az egekbe szökő energiaárak miatt a legtöbb síközpont megemelte a síbérletek árát. Pohorje 20%-os emelés mellett döntött, Rogla pedig 8%-kal emelte árait, mindkettő 39 eurót (körülbelül 16 ezer forint) kér el egy napijegyért.

Vogel és Krvavec csak kisebb ármódosításokat hajtott végre, így most már egy szinten vannak Pohorje áraival, 40 euró egy napijegy Vogelben és 39 euró Krvavecben. Kanin megtartja a tavaly téli árakat, ami 33 eurót (körülbelül 14 ezer forint) jelent egy napijegyért.

Forrás: Slovenia Times


A figyelmetekbe ajánljuk