Ryanair gép a levegőben
Fotó: Kevin Hackert / unsplash

Végleg búcsút mondhatunk a Ryanair olcsó jegyeinek

Eddig kiváló szolgálatot tettek a légitársaság olcsó fapados jegyei, de a jövőben sajnos már nem élvezhetjük őket.


Michael O’Leary, a légitársaság vezérigazgatója a BBC-nek adott interjújában erősítette most meg a már eddig is felröppent híreket − olvassuk a Roadsteren.

Míg az elmúlt évben egy átlagos jegy 40 euróba (15 ezer forintba) került, az új díjszabásokkal öt éven belül 50 eurót (19 ezer forintot) fizethetünk átlagosan egy légi utazásért a Ryanairnél.

A továbbiakban a legolcsóbb, 99 centes (400 forintos), illetve a 9,99 eurós (4000 forintos) rendkívül akciós jegyekkel sem találkozhatunk majd, az utasok nagy sajnálatára.

utasok v\u00e1rnak a felsz\u00e1ll\u00e1sra egy Ryanair g\u00e9p el\u0151tt

Fotó: Portuguese Gravity / unsplash

A Ryanair cégvezetője hisz abban, hogy az emelések ellenére az utasok nem fognak eltávolodni a légitársaságtól. Bár tisztában van vele, hogy az energiaválság megtépázza most az emberek pénztárcáját, szerinte nem kell attól tartani, hogy az emberek kevesebbet repülnének az ő gépeikkel.

Bírság is sújtja a Ryanairt

A légitársaság az elmúlt időben egyébként többször is összeszűrte a levet a magyar kormánnyal az extraprofitadó miatt. Varga Judit igazságügyi miniszter jelentette be a közösségi oldalán, hogy a Ryanair jelentősen megtévesztette a fogyasztókat, ami miatt 300 millió forintra bírságolták − adta hírül szintén a Roadster.

A fogyasztóvédelmi hatóság a mai napon jogsértést állapított meg, a légitársaság tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatával megtévesztette a fogyasztókat

− nyilatkozta a miniszter extraprofit-különadó áthárítása miatt indított kivizsgálások végeredménye kapcsán.


A figyelmetekbe ajánljuk