Ryanair-gép.

A Ryanair novembertől két budapesti útvonalát is bezárja, ami meglepő, mivel a járatokra már a jegyértékesítés is elkezdődött.


Az ír diszkont légitársaság – amely a Wizz Airrel egyetemben csúnyán leszerepelt egy tavalyi felmérés során – nemrégiben bejelentette, hogy novembertől megszünteti a svéd Göteborgba, és az angliai East Midlandsbe repülő járatait – írja az Okosutas.

Mindkét célpont fájdalmas veszteség lehet az utazók számára, Göteborgba így ugyanis mostantól semelyik légitársasággal nem lehet közvetlenül eljutni – tavaly még egyébként a Wizz Air is repült oda.

Ez is érdekelhet: Ha ilyen táskád van, inkább hagyd otthon, több légitársaság is tiltólistára tette

A Göteborggal ellentétben East Midlandsbe eddig is csak a Ryanair repült, mostantól viszont már az angol célállomásre is kizárólag átszállással juthatunk el.

Ryanair.

Lucas Davies/Unsplash

A két desztináció hirtelen megszűntetése komoly meglepetést okozott, az ír céget ugyanis jól ismerők szerint nem jellemző a Ryanairre, hogy az téli vagy nyári menetrend meghirdetése után törölne bármilyen járatot – a bennfentesek szerint ezt a megoldást inkább a Wizz Air szokta alkalmazni.

Az azonban gyakran előfordul, hogy egy szezonra eleve meg sem hirdeti az útvonalakat (lásd Bournemouth, Poznan és Rimini), de az teljesen más, mint amikor már egy menetrendet kapó célállomás szűnik meg egyik percről a másikra.

Arról egyelőre nincsenek információk, hogy a két említett járat vajon visszatér-e 2024-es nyári szezonra – erre a kérdésre feltehetően októberben kaphatunk majd választ.

A figyelmetekbe ajánljuk