Egy reptéri váró.

Fontos, minket is érintő változás jön London egyik legjelentősebb repülőterén

A London City Airport azt tervezi, hogy eltörli az egyes folyadékokra vonatkozó jelenlegi 100 ml-es biztonsági korlátozást.


Ez a fejlesztés két új generációs CT biztonsági szkenner-sáv telepítésének köszönhető, amelyek másodpercek alatt képesek felmérni a folyadékokban található esetleges veszélyes anyagokat. A repülőtér már rendelkezik két korszerű szkennerrel, és a sikeres tesztek miatt további kettőt már be is szereztek.

A harmadik tesztidőszak 2023. március közepére esik, majd 2023. március végére pedig a negyedik és egyben utolsó kör– ami azt jelenti, hogy a jelenleg érvényben lévő korlátozások a húsvéti ünnepek idejére eltűnnek, amikor az utazók milliói repülnek az Egyesült Királyságból különböző melegebb hőmérséklettel rendelkező desztinációkba.

Ez is érdekelhet: Kiderült, melyik reptér volt a legforgalmasabb 2022-ben

Az új szabályok értelmében legfeljebb két liter folyadékot lehet a csomagokban tartani, ami jelentősen felgyorsítja a biztonsági eljárást. Az üzleti utazók is jól járnak, mivel a laptopokat nem kell többé kivenni a táskákból.

Ez az hír a legújabb a a repülőtér érintő eredmények és fejlesztések sorában, amelyet egykor az üzleti utazóknak szánt reptérként tartottak számon.

2023. januárjában 217 000 utas fordult meg a London City Airporton, februárban pedig 225 000 – ez 82 százalékos növekedést jelent a reptér 2022-es számaihoz képest, annak ellenére, hogy három napig jelentős köd okozott kisebb-nagyobb zavarokat.

Jelenleg Amszterdam, Edinburgh és Zürich a London City Airport három legforgalmasabb útvonala. A szakemberek szerint különösen a repülőteret indulási pontként használó utasok száma fog növekedni, mivel a londoniak igyekeznek kihasználni a rugalmas irodai időbeosztást és az utolsó pillanatban induló európai városlátogatásokat.

Ebben minden bizonnyal segít, hogy a London City Airport 2022-ben az összes londoni repülőtér közül a legjobb pontossági mutatóval rendelkezett: a járatok több mint 80 százaléka a menetrend szerinti időben indult el.

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!

A figyelmetekbe ajánljuk