portugália tengerpart

Nyaralás Portugáliában? Az 5 legjobb strand, ha tengerpartra vágysz!

Sokak szerint Portugáliában találhatók Európa legszebb strandjai, amiben van igazság. A nyár kezdetére mutatunk pár homokkal borított, festői tengerpartot, ahol a tömeg sem veszi el a kedvünk a nyaralástól.


Galapinhos Beach,  Arrábida Természeti Park 

Shutterstock

Lisszabontól kevesebb mint egy órányi autóútra található az Arrábida Természeti Park tengerparti vadonja. Az erdővel borított hegyoldalak meredeken ereszkednek le a partvonalhoz, ahol rejtett öblökkel és csillogó strandokkal találkozhatunk. A legszebb közülük a fenti képen is látható Galapinhos Beach, amely fehér homokos strandja mellett kristálytiszta vízzel várja a látogatókat.

Odeceixe Mar Beach, Odeceixe

Shutterstock

A nyugat-algarvei tartományban található tengerpart mindenkinek kedvére lesz: érintetlen, festői szépségű terület, a strandot szirtek övezik, ami a családi kirándulókat és a szörfösöket is egyaránt vonzza. Egyedülálló elhelyezkedése miatt meglepően sokoldalú partszakaszról van szó, ráadásul a Rio Odeceixe torkolatánál fekvő strandnak van egy homokos folyóparti szakasza, amely tökéletes a csobbanásra, anélkül, hogy a hullámoktól kellene tartani.

Baleal Island, Peniche közelében

Shutterstock

A Portugália nyugati partján, Peniche-től mintegy 5 km-re északkeletre található Baleal szigete, ahol látványos strandokkal találkozhatunk. A homokos partszakasz tulajdonképpen egy gát, amely összeköti a szárazföldet a festői Baleal faluval, amely egy sziklás, az Atlanti-óceánból kiugró hegyfok tetején áll. Az itt található homokos strandon északon és délen egyaránt lehet strandolni, valamint remek helyszín a szörfösöknek is. A strand mentén szörfiskolák és számos bár éés étterem is található.

Olvasd el ezt is! Tengerpart helyett: Európa 5 legtisztább vadvízi úszóhelye

Tavira-sziget, Tavira

Shutterstock

A hatalmas strand a Tavira-sziget-végén (az ország déli partjainál fekvő hosszú sziget) található, ahol aranyszínű homokkal és hívogató, tiszta vízzel lehet találkozni, valamint számos bár, szörfiskola és kempinghely is van a területen. Ráadásul a júliusi és augusztusi csúcshónapokon kívül a szigeten alig vannak látogatók.

9. Praia do Camilo, Lagos

Shutterstock

A Praia do Camilo kiváló példája az Algarve régió tengerpartjaira jellemző kis homokos öblöknek. A kis, meredek fekvésű strand Lagos külvárosában található, egy csinos üdülővárosban, macskaköves sikátorokkal és festői terekkel, amelyeket 16. századi falak zárnak körül.

(Lonely Planet)

A figyelmetekbe ajánljuk