orly repülőtér

Két ország, ahol repülőtéri sztrájkokra lehet számítani a közeljövőben

Útmutató a Lufthansa, az EasyJet és a Ryanair sztrájkjairól, illetve arról, hogy ez miképp befolyásolhatja az utazást.


​Nehéz időszak

A légitársaságok és repülőterek munkaerőhiánnyal és a nagyfokú zavarokkal szembesülve hosszú, stresszes munkaidővel és rossz munkakörülményekkel néznek szembe. A megélhetési válságnak és a világméretű bércsökkentéseknek köszönhetően pedig sokan alacsonyabb bérekért teszik mindezt.

Nem csoda, hogy a repülőterek és a légitársaságok dolgozói közül folyamatosan sztrájkoltak. Olaszországtól Belgiumon át Dániáig és Franciaországig Európa-szerte a repülőtereken több ezer járatot töröltek és késések is gyakoriak voltak. Most pedig két országban ismét munkabeszüntetésre készülnek.

​Légiforgalmi irányítói sztrájkok Franciaországban

A franciaországi légiforgalmi irányítók sztrájkot hirdettek, amelynek következtében az országba érkező és onnan induló járatok fele repülési tilalom alá kerülhet. Szeptember 23-án reggel 6 órától 24 órán át tartó, míg szeptember 28-ra és 30-ra további 24 órás sztrájkokat hirdettek. Az alábbiakat kell tudni a francia légiforgalmi irányítók sztrájkjáról.

​Ryanair-sztrájkok Spanyolországban

A Ryanair spanyolországi légiutas-kísérő személyzetét képviselő két szakszervezet öt hónapos sztrájkba kezd.

Augusztus 8-tól január 7-ig minden héten hétfőtől csütörtökig sztrájkolni fognak a légiutas-kísérők. Ez valószínűleg érinti majd a Ryanair Alicante, Barcelona, Madrid, Malaga, Palma de Mallorca és Sevilla repülőterére közlekedő járatait. Érdemes azonban megjegyezni, hogy a Ryanair közölte: ez a sztrájk nem okoz majd olyan nagy fennakadásokat.

A figyelmetekbe ajánljuk