orient expresz
Shutterstock

Eddig is lenyűgöző volt, na de most! Európa legnépszerűbb luxusvonata megváltozik

Az új lakosztályok két eredeti, az 1920-as és 1930-as évekből származó vasúti kocsiban kapnak helyet.

Európa híres luxusvonatán, a Velence–Simplon–Orient expressz fedélzetén a kabinok egy új osztályát mutatták be.

Az élményt meg kell fizetni: egy éjszaka személyenként 5500 eurótól, nagyjából 2,2 millió forinttól indul, és a tervek szerint az első út 2023. június 15-től lesz elérhető.

Két eredeti, 1920-as és 1930-as évekből származó vasúti kocsira nyolc lakosztályt építenek, minden kocsiban négy lakosztállyal. A közleményben azt írták, hogy a „vonat ikonikus történelmét és autentikus kézműves munkáját a modern kényelemmel és luxussal hidalja át" a „pazar új szálláshelyeken", amelyek mindegyike saját márvány fürdőszobával és tágas társalgóval rendelkezik majd, amely franciaággyá vagy két különálló ággyá alakítható.

A vendégek 24 órás komornyikszolgálatot kapnak tartózkodásuk alatt, valamint egy ingyenes kimonót és papucsot, amelyet hazavihetnek.

Shutterstock

Francia tervezők dolgoznak a kocsik lakosztályokká alakításán, amelyeket a vonat által bejárt négy európai régió ihletett: a La Forêt lakosztályokat a délnyugat-németországi Fekete-erdő, amelyet Prága és Párizs között utazva láthatunk; a La Campagne lakosztályokat az Észak-Olaszország és a franciaországi Cȏte d'Azur közötti vidék; a Les Montagnes lakosztályokat az osztrák Arlberg hegység Velencébe vezető úton látható csúcsai; a Les Lacs lakosztályokat pedig a svájci Zugi-tó és az olasz Comói-tó – mindez a legelegánsabb, art deco stílusban készül majd.

A Suite nevű osztály újdonság lesz a már meglévő Grand Suites mellett, amelyek ára személyenként 7 350 eurótól kezdődik, és magában foglalja a privát étkezést a szobában, padlófűtést, zuhanyzós fürdőszobát, ingyenesen pezsgőt, valamint privát transzfert a vonathoz és vissza.

De a Historic Cabins is rendelkezésre áll, amelyek ára személyenként 2 730 eurótól kezdődik, kétágyas elhelyezéssel.

A Velence–Simplon–Orient expressz éves szezonja márciustól novemberig tart, és különböző útvonalakon Prágába, Párizsba, Cannes-ba, Firenzébe, Velencébe, Rómába, Veroniába, Bécsbe, Innsbruckba, Budapestre, Bukarestbe, Genfbe, Amszterdamba és Brüsszelbe közlekedik.

A leghíresebb útvonal azonban a Párizsból Isztambulba tartó 10 éjszakás utazás, amely évente csak egyszer indul.


A figyelmetekbe ajánljuk