Algír
Shutterstock

A harmadik helyezett Algír

Olcsó nyaralás? A 10 legolcsóbb mediterrán város

A Földközi-tenger hatalmas: Gibraltártól és Spanyolországtól Görögországig, Törökországig, Egyiptomig és Tunéziáig terjed, és 22 ország (és három kontinens) rendelkezik legalább egy tengerparttal. Egy kutatás megnézte, hol a legolcsóbb az élet a térségben.


Ugyan több mediterrán úti célról is a magas árak jutnak eszünkbe, valójában nem mindegyikük olyan drága, sőt: némelyikük kifejezetten a megfizethető kategóriába tartózik, mint kiderült a Gambling ‘N Go szerencsejáték-információs oldal új tanulmányából.

Ez is érdekelhet: Olcsón utazni? 6 tipp, hogy garantáltan a legjobb repülőjegyet vegyük meg!

A kutatás a vacsorák, szállodák és repülőjegyek (Londonból, bár valószínűleg Európa-szerte) átlagárát vizsgálta két személyre, és megállapította, hogy melyek a legolcsóbb célpontok a Földközi-tengeren.

A legolcsóbb mediterrán város az Algéria északnyugati részén fekvő Orán, ami az ország bulifővárosaként is ismert, nem mellesleg, a rai népzene szülőhelyeként tartják számon. A tengerpartokkal körbevett nyüzsgő kikötőváros nem csupán olcsó, de látványos és élvezetes úti cél is a TimeOut szerint.

Orán, Algéria

Shutterstock

A második legolcsóbb mediterrán város az északkelet-egyiptomi város, Port Said – a tanulmány szerint a Szuezi-csatorna északi végénél fekvő településen a legolcsóbbak az élelmiszerek. A dobogó harmadik fokára egy másik algériai város fért fel: a főváros, Algír, amely az olcsó taxiköltségekért kapott elismerést.

Olvasd el ezt is! Olcsó repülőjegyek tavasszal: 4 tengerparti város, ahová 15 ezer forint alatt eljuthatunk

Port Said, Egyiptom

Shutterstock

Érdekesség, hogy a legjobb háromba a Földközi-tenger észak-afrikai oldalán fekvő városok kerültek, de tovább haladva kiderül: a tanulmányban szereplő tíz legjobb város közül egy sem található Európában.

A 10 legolcsóbb mediterrán város


  1. Orán, Algéria
  2. Port Said, Egyiptom
  3. Algír, Algéria
  4. Tunisz, Tunézia
  5. Tanger, Marokkó
  6. Alexandria, Egyiptom
  7. Izmir, Törökország
  8. Mersin, Törökország
  9. Antalya, Törökország
  10. Isztambul, Törökország
el\u0151fizet\u00e9s

NYEREMÉNYJÁTÉK! Fizess elő most a Hamu és Gyémánt magazinra, és legyen tied nyereménykönyveink egyike, vagy egy 2 főre, 2 éjszakára szóló wellnesshétvége a harkányi Dráva Hotelbe! Az előfizetői oldal eléréséhez kattints IDE, a játékszabályt pedig erre linkre kattintva éred el!


A figyelmetekbe ajánljuk