Venice, Italy during daytime, velence olaszország

Januártól kezdve a velencei kirándulóknak foglalniuk kell és díjat kell fizetniük, ha meg akarják látogatni Olaszország egyik legismertebb turistaközpontját.


Velencét az év minden időszakában elárasztják a látogatók, akik gyakran jóval többen vannak, mint a lakosok. Az állapot tarthatatlanná vált. Ezért a velencei hatóságok új szabályokat hoztak a kirándulók számára, amelyek 2023. január 16-án lépnek majd hatályba.

Azoknak a turistáknak, akik úgy döntenek, hogy nem szállodában vagy más szálláshelyen éjszakáznak, online kell majd regisztrálniuk arra a napra, amikor jönni akarnak, és díjat kell fizetniük. A díjak 3 és 10 euró között mozognak, attól függően, hogy előre bejelentkeztek-e, és hogy a főszezonban látogatnak-e el a városba. A szabálysértők pedig akár 300 eurós bírságra is számíthatnak.

velence

Unsplash

A turisták nagyjából négyötöde csak egy napra érkezik Velencébe. 2019-ben, a járvány előtti utolsó teljes turisztikai évben mintegy 19 millió „egynapos turista" látogatott el Velencébe, és csak töredéke volt az, aki legalább egy éjszakát a városban töltött.

A foglalási és díjszabásos megközelítést már korábban is megvitatták, de a világjárvány idején felfüggesztették. A COVID-19 utazási korlátozások miatt a velencei turizmus szinte teljesen eltűnt, és a velenceiek évtizedek óta először magukénak tudhatták városukat.

(Traveldailymedia)

A figyelmetekbe ajánljuk