A Moët & Chandon és a L'Officiel egyesítette erőit, hogy közösen ünnepeljék meg a pezsgőtörténelem elmúlt évszázadának legfontosabb mérföldkövét: a Grand Vintage Collection 1921, a borvilág ikonikus kiválóságának mesterműve 100 éves lett, éppen úgy, ahogy az 1921-ben alapított ikonikus francia divatmagazin is.
A Moët & Chandon pincemestere, Benoît Gouez és a L'Officiel főszerkesztője, Marie-José Susskind-Jalou az ikonikus Château Moët & Chandonban köszöntötték a divat, a művészet, a dizájn és a zene világának legfontosabb neveit. A borral, stílussal és emlékekkel teli estén az elmúlt évszázad legkiválóbb vintage pezsgői találkoztak a divat alapdarabjaival.
A Grand Vintage Collection 1921 egy legendás, 100 éves pezsgő, amelyet a húszas évek hajnalán készítettek, és amely azóta a Moët & Chandon champagne-készítési mesterségének értékes szimbólumává vált.
Ugyanebben az évben alapították a L'Officielt is, amely a fejlődő párizsi divatipar krónikájából a divat, a művészet, a kultúra, a stílus és a dizájn kereszteződésében álló globális nagyhatalommá vált.
A Grand Vintage Collection 1921 az egyensúly és a koncentráltság példája, amely kifejezi a húszas évek szellemét: egyfajta gondtalanságot és sok életörömöt
– mondta Benoît Gouez, a Moët & Chandon pincemestere.
A kizárólag egyetlen évjárat szőlőjéből házasított Moët & Chandon Grand Vintage pezsgők egy adott esztendő egyedi történetét mesélik el, és a Chef de Cave szabad értelmezése alapján készülnek.
Minden egyes Grand Vintage pezsgő a ház azonos nevet viselő kollekciójának része lesz, amely a világ egyik legnagyobb és legrangosabb évjáratú pezsgőkollekciója, így ünnepelve a borászati kiválóságot és a savoir-faire-t.
Ez a különleges este természetesen rendkívüli kulináris élményt kívánt, így a szervezők a három Michelin-csillagos francia séfet és a Moët & Chandon márkanagykövetét, Yannick Allénót kérték fel, hogy merészen kísérletező és modern konyháját párosítsa a Maison 2013-as, 2004-es, 1985-ös, 1952-es és 1921-es évjáratú kivételes pezsgőivel.