Egy repülőtér várója.

Illusztráció.

A világ 4 legszebb repülőterén még a várakozás is nagy élmény

A-ből B-be eljutni nem mindig egyszerű dolog. Egy hosszú utazás esetén kulcsfontosságú, hogy a megterhelő várakozás során milyen szolgáltatásokat vehetünk igénybe, az alábbi cikkben pedig négy olyan repülőteret gyűjtöttünk össze, ahol könnyedén eltölthetjük a szabadidőnket.

1. Pekingi Daxing nemzetközi repülőtér

Az egyik leglenyűgözőbb repülőtér egyértelműen az új pekingi Daxing nemzetközi repülőtér. A „csillaghal" nevű repteret 2019-ben nyitották meg, a terminálépületet a világhírű Zaha Hadid Architects, a francia ADP és partnerei tervezték. Bár állítólag ez a világ legnagyobb egy épületben lévő terminálja, de olyan okosan tervezték meg, hogy az utasoknak nem kell 8 percnél többet sétálniuk a kapujukig.

2. Changi repülőtér, Szingapúr

A szingapúri Changi repülőtér egy önálló kis világ, minden olyan, mint egy kisvárosban – a reptéren több száz kiskereskedelmi üzlettől és étteremtől kezdve a számos kert, művészeti galéria, sőt, még sövénylabirintus, uszoda és edzőterem is van. Amennyiben az előbbi szolgáltatások nem nyerik el a tetszésedet, még moziba is elmehetsz.

3. Adolfo Suárez Madrid – Barajas repülőtér

Bár a repülőterek az állandó mozgás helyszínei, a nyugalom és a csend atmoszférája is áradhat belőlük. Az Adolfo Suárez repülőtér pont ilyen, amelynek bambuszmennyezete és általános építészeti kialakítása azonnali nyugtató hatással bír, amire nagy szükség van a rohanás közepette.

4. Hongkongi nemzetközi repülőtér

Nem hagyhattuk ki a világ egyik legforgalmasabb és legszebb repülőterét, amely modern dizájnjával és számos létesítményével tökéletesen reprezentálja a várost, ahová érkezünk. Az üzletemberek különösen el vannak ragadtatva a reptéren található kilenclyukú golfpályától, amely megfelel az Amerikai Golf Szövetség előírásainak.

Forrás: travel tomorrow

A figyelmetekbe ajánljuk