Ha lakásfelújításon gondolkodsz, lehetőséged lehet igénybe venni a lakásfelújítási támogatást! (x)

Régóta dédelgetett álmod, hogy otthonod villamosenergia-szükségletét környezetbarát módon, napelemekkel állítsd elő? Eljött a tökéletes alkalom, ugyanis a 2020. novemberében bejelentett lakásfelújítási támogatás felhasználható napelemes rendszer telepítésre is. Kérj ajánlatot az E.ON-tól, és valósítsd meg álmaidat állami támogatás segítségével!


A rendelet fontos elvárásai

Megkönnyítettük a dolgod és összegyűjtöttük neked a kiemelt részleteket a támogatást illetően, hogy még egyszerűbben meghozhasd a döntést, és így belevághass a napelemes rendszer telepítésébe!

Mettől meddig vehető igénybe a támogatás?

A lakásfelújítási támogatás már 2021. január 1-je óta igényelhető és egészen 2022. december 31-ig van ideje, hogy az igénylését postára adja, vagy személyesen benyújtsa. Kizárólag 2021. január 1. után létrejött szerződések alapján és 2022. december 31. előtt kiállított számlák összegére vehető fel a lakásfelújítási támogatás.

Kik vehetik igénybe a lakásfelújítási kölcsönt?

Amennyiben eddig csupán a kezdőtőke hiánya tartott vissza a napelemes rendszer telepítéstől, már ez sem jelenthet problémát, a lakásfelújítási támogatással ugyanis megegyező feltételek mellett kedvező kamatozású kölcsönből is finanszírozhatod a beruházását.

Mik a főbb elvárások ahhoz, hogy jogosult legyen a támogatásra és lakásfelújítási kölcsön igénylésre?

  • legalább egy, 25. életévét be nem töltött nevelt gyermek (vér szerinti vagy nevelt), ebbe beleszámít a már 12. hetet betöltött magzat is. GYOD-ra feljogosító gyermek esetén nincsen korhatár megkötés;
  • legyen legalább 1 év folyamatos TB-jogviszonya, maximum 30 napos megszakítással;
  • köztartozás-mentesség;

Mire vonatkozik pontosan a támogatás?

Számos kinti és benti munkálatra igényelhető a lakásfelújítási támogatás a napelemrendszer telepítés vagy bővítés mellett, a teljesség igénye nélkül felsorolunk párat:

  • klímaberendezés beépítése, cseréje;
  • közműbekötés, csatornázás, fűtés korszerűsítés;
  • nyári konyha vagy éppen garázs felújítása;
  • szigetelési munkálatok;
  • festés, mázolás;
  • konyhai gépek, bútorok beépítése, cseréje;
  • tetőfelújítás, tetőcsere;
Kár lenne hát nem megragadni ezt a remek lehetőséget, hiszen, ha jogosult vagy a támogatásra és kölcsönre, akkor az anyagköltség és munkadíj 50 %-át támogató megoldással, kedvező kölcsönfelvételi lehetőséggel hozzájuthatsz egy új napelemes rendszerhez, vagy bővítheted a már meglévőt.
További információkért látogass el az E.ON napelemrendszerekkel foglalkozó oldalára, és segítünk meghozni a döntést!
Cikkünk megjelenését az E.On támogatta.

A figyelmetekbe ajánljuk