Így néz ki a magasból a világ legkeskenyebb felhőkarcolója

A Billionaires Row-n található 84 emeletes torony építését 2013-ban jelentették be, és ebben a hónapban fejeződött be az építkezés.


Végre befejeződött a feltűnő, Steinway Tower néven is ismert felhőkarcoló építkezése, amit a SHoP Architects tervezett. A Billionaires Row-n található tornyot 2013-ban jelentették be, és a következő évben már el is készült a projekt, amelyet a New York-i építészek mindössze 24:1 arányú, karcsú szélességgel terveztek meg. A látványosság jelenleg a második legmagasabb épület a nyugati féltekén: Még 2018-ban érte el a szupermagas, 984 lábas magasságot, és ma már nyaktörő, 1427 láb magas.

Most egy triplex penthouse is a tetején van, amely lélegzetelállító kilátást nyújt a Central Parkra, a felhőkarcolóra és azon túlra. A hab a tortán? A lakók hozzáférhetnek egy luxus kényelmi lakosztályhoz, amely magában foglal egy 83 láb hosszú medencét, közös szabadtéri teret és portaszolgálatot.

Bármennyire is futurisztikusnak tűnhet, az építmény valójában a múlt és a jövő házassága. A JDS Development Group és a Property Markets Group a torony és a szomszédos Steinway Hall tulajdonosa és fejlesztője, amely egy 1925-ben épült, műemlék jellegű épület, amely egykor a Steinway & Sons zongoragyártó cég irodáinak, valamint egy híres koncertteremnek és kulturális központnak adott otthont.

Ha figyelemmel kísérte a torony építését, akkor tudja, hogy emeletenként egy-egy lakóháznak ad helyet. A 84 emeletes felhőkarcoló és a Steinway Hall együttesen 60 társasházi lakást foglal magába, amelyeket a Studio Sofield tervezett. Köztük van a Residence 70, amelyet egy nemzetközi vevő vett meg, aki csak virtuálisan nézte meg a lakást, és kevesebb mint 30 nappal később írta alá a szerződést. Eközben a torony Triplex Park Loggia Penthouse 72-es lakása - amely jelenleg a legdrágább az épületben - 66 millió dollárt kóstál.

(RobbReport)

A figyelmetekbe ajánljuk