A kappadókiai hőlégballon-fesztivál.​

A kappadókiai hőlégballon-fesztivál.

Ahol a hőlégballon az úr: igazi bakancslistás élményt nyújt ez a török régió

Kappadókia Törökország saját mesebeli királysága. Az eredetileg vulkánkitörés és erózió által formált területet a helyiek és a vallási menekültek évezredekkel ezelőtt földalatti kamrák, alagutak és városok lenyűgöző hálózatává alakították.


A ma már a világörökség részét képező Kappadókia gazdag és változatos kulturális történelme elég ahhoz, hogy bárkit ámulatba ejtsen – de ami manapság a turistákat legfőbbképp ide vonzza, az a hőlégballonozás.

A tündérkéményekkel a folyóvölgyekkel és a sziklák csodálatos látványt nyújtanak a levegőből.

Számos kappadókiai hőlégballonos túra közül választhatsz. A túratársaságok többféle lehetőséget kínálnak a te igényeidnek megfelelően. A normál járatok több embert szállítanak, és nem tartanak olyan sokáig, de gazdaságosabbak. A deluxe járatok ugyan többe kerülnek, de kevesebb embert szállítanak, és hosszabb ideig maradnak a levegőben. A legtöbb társaság magánutakat is kínál a különleges alkalmakra.

A repülések időtartama 45 perctől két óráig terjedhet. Ez attól függ, hogy kinél foglalod le a túrát, és milyen repülési ajánlatot választasz. A Kapadokya Balloons Standard programja például 45-65 percig tart, míg a Deluxe programjuk 90 percig.

A kosár befogadóképessége ismét a társaságoktól függ. Az Urgup Balloons Classic járatán 28 fő, míg a Deluxe járatukon 16 fő fér el. A Butterfly Balloons Butterfly Beyond Flightja rekeszenként legfeljebb két személyt szállít, ami összesen legfeljebb nyolc utast jelent.

A magánrepülések jóval többe kerülnek, mint a csoportos túrák. Az Urgup Balloons Classic Flightja körülbelül 170 dollárba (62.500 forint) kerül személyenként, a Comfort Flightjuk körülbelül 185 dollárba (68.000 forint), a Deluxe Flightjuk pedig körülbelül 210 dollárba (77.000 forint). A teljes kosár bérlése egy magánrepüléshez több mint 1400 dollárba (510.000 forint) kerül. Az árak dátumtól és elérhetőségtől függően némileg változhatnak.

Forrás: Travel+Leisure

A figyelmetekbe ajánljuk