Bond-kaland Európában: éld át a 007-es ügynök akciójeleneteit!

Bond-kaland Európában: éld át a 007-es ügynök akciójeleneteit!

Akár feltörekvő kaszkadőrök vagy csak lelkes rajongók vagyunk, egy új kezdeményezésnek köszönhetően most mi is átélhetjük a 007-es ügynök kalandjait.


A James Bond-franchise mögött álló EON Productions és a Black Tomato egy különleges projekttel állt elő: a cégek együttműködésének hála mostantól bárki átélheti a filmek legizgalmasab jeleneteit.

Az Assignment: Europe (Megbízás: Európa) nevű élmény során a rajongók bejárhatják azokat az európai helyszíneket, ahol James Bond is nyomozott. A túrákat „belsős ügynökök” vezetik, az érdeklődők pedig országspecifikus, illetve személyre szabott ajánlatok közül is válogathatnak.

Ez is érdekelhet: Öt tárgy a legnagyobb James Bond-rajongóknak

Az oldalon több lehetőségből tudunk választani, mivel ezeket a túrákat úgy állították össze, hogy minden rajongó megtalálja a számára legmegfelelőbb opciót. Az exkluzív utak során pedig betekinthetünk a kulisszák mögé és meglátogathatjuk a forgatási helyszíneket is.

Így például Norvégiában beülhetünk a volán mögé, és első kézből tapasztalhatjuk meg, a Nincs idő meghalni autós üldözését. Miután végigvezettünk az Atlanti Útlélegzetelállító tájain, kalandunkat az Aranyszem nyitójelenetéből ismerős bungee-jumping ugrással zárhatjuk.

A skóciai kirándulás az Eilean Donan-i várnál kezdődik, ami A világ nem elég című filmben a skót MI6 bázisát testesítette meg. Innen egy Aston Martinba pattanva elautózhatunk a legújabb Bond-filmben is megjelenő Loch Laggan partjaihoz. Ezután már csak annyi dolgunk lesz, hogy élvezzük a „James Bond pezsgőként” elhíresült Bollinger piknikebédjét a tó mellett.

Olvasd el ezt is! James Bond is imádta, mégsem Martini – mi az?

A napot egy, a Macallan-birtokra közlekedő helikopterút zárja, ahol egy privát kóstoló keretében ízlelhetjük meg a legjobb whiskyket – többek között például azt az 1962-es évjáratú italt, amelyet a Skyfall című filmben a gonosz Raoul Silva is kortyolgatott.

Persze egyetlen Bond-kaland sem teljes egy kis veszély nélkül: az izgalomért majd Izland felel. Az ország délkeleti részét snowboarddal, hómobillal, de még helikopterrel is bejárhatjuk – ez a lehetőség a Halj meg máskor című film egyik jelenetét idézi meg, amikor is a szereplők a milliárdos Gustav Graves jégpalotájából menekülnek.

Izlandon továbbá végigcsúszhatunk egy zipline pályán a gleccserek felett, és megmászhatjuk a Svinafellsjökullt is. A Jökulsárlón lagúnáinál szlalomozási képességeinket tesztelhetjük, erőfeszítéseinket pedig egy háromfogásos, Bollinger pezsgőben gazdag piknikkel vezethetjük le.

A figyelmetekbe ajánljuk