Hongkong

Hamarosan a világ legvibrálóbb városa is karanténmentessé válhat

Kedden a város egészségügyi vezetője azt mondta, hogy a Hongkongba beutazók mentesülhetnek a kötelező karantén alól, mégpedig az idén november elejére tervezett nemzetközi befektetési találkozó idejére.


Lo Chung-Mau egészségügyi miniszter bejelentette, hogy a látogatókat karantén helyett orvosi felügyelet alá helyezik, és esetleg megtiltják, hogy olyan kockázatos tevékenységeket folytassanak, mint a bárok látogatása.

Chung-Mau azonban egy helyi médiának adott interjúban kijelentette, hogy az elszigetelést megszüntető megállapodás bizonyos feltételekhez lesz kötve.

A hongkongi különleges közigazgatási terület vezetése aktívan dolgozik a színkódolt egészségügyi rendszer bevezetésén a LeaveHomeSafe nevű felügyeleti alkalmazásban. Ennek eredményeként az egyéneknek a tényleges nevükkel és egyéb azonosító adataikkal kellene regisztrálniuk. Chung-Mau hangsúlyozta, hogy az intézkedés nem az egyéni szabadságjogok korlátozása, hanem azok védelme érdekében született.

Elmondása szerint a hongkongi kórházakban szeptemberben volt a legmagasabb a COVID-19 fertőzések száma, több mint 10 000 beteggel. A miniszter biztosította az embereket, hogy a kormányzat a járvány megfékezésén fog dolgozni.

A kormány szerdán közleményt adott ki, amelyben közölte, hogy John Lee Ka-Chiu kormányfő további hat szakértőt választott ki a COVID-19 szakértői testületbe, hogy tanácsot adjanak olyan témákban, mint a közegészségügy, a járványtan és a klinikai tapasztalatok.

A kormányának egyes tagjainak aggályai ellenére John Lee kormányfő a jelentések szerint hajlik a szállodai karantén feloldására a novemberi ünnepek előtt.

Miután márciusban megugrott a Covid-fertőzések és a halálos áldozatok száma, Hongkong elszakadt a szárazföldtől. Szigorú zárlatokat tartottak fenn és meghosszabbították a karanténokat, hogy az esetek számát a nullára csökkentsék.

Annak ellenére, hogy a hasonló ázsiai városok, mint Szingapúr, feloldottak minden járványügyi korlátozást, Hongkong vezetése nem volt hajlandó a teljes nyitásra.

Hongkongra egyre nagyobb nyomás nehezedik a karantén feloldása érdekében. Jelentések szerint a Wall Street-i nagybankok több vezetője csak akkor hajlandó ellátogatni a városba, ha karanténmentességet kapnak a hongkongi monetáris hatóság által rendezett novemberi találkozón való részvételre.


Forrás: Travel Daily

A figyelmetekbe ajánljuk