Három lány városnézésen
Fotó: Shutterstock

5 európai város, ami tökéletes kirándulóhely egy februári hosszú hétvégére

Egy hosszú hétvégi kirándulás megtervezéséhez olyan úti célt kell keresni, ami gyorsan megközelíthető, látványos, mégis könnyen bejárható. Szerencsére Európában számos helyen lehet ilyen városokra bukkanni. Íme 5 a legjobb lehetőségek közül, melyeket nem érdemes kihagyni!


Miért érdemes februárban utazgatni és várost nézni? Azért, mert a legtöbb utca ilyenkor még turistamentes: nem állnak sorban a kávézóknál és bároknál, nincsenek sokan az éttermekben, illetve a nevezetességeket is gond nélkül meg lehet tekinteni.

1. Brugge

Brugge v\u00e1rosa

Fotó: Unsplash/Elijah G

Brugge városát pontosan ebben az időszakban ajánlatos meglátogatni, hiszen a belga kisvárost, és annak mégis pezsgő életét ilyenkor lehet a legjobban kiélvezni. A belvárosban macskaköves utcák és 14. századi épületek között lehet eljutni egyik nevezetességtől a másikig. A múzeumok és a látványosságok között néha érdemes egy gyors szünetet tartani egy-egy bárban, hogy megkóstolhassuk a híres belga söröket.

2. Bécs

B\u00e9cs

Fotó: Unsplash/Jacek Dylag

Bár a karácsonyi időszak már véget ért, Bécs még ebben az időszakban is gyöngyszemként emelkedik ki az európai városok közül. Nem kell sokat utazni hozzá, és máris egy kulturális oázisba csöppenünk. A vásárok ilyenkor már nem veszik el a figyelmet a múzeumok és a kiállítások elől. Ha csak pár napra látogatunk oda, mindenképp be kell iktatni a programba a Bécsi Szépművészeti Múzeumot, ahol a világ legnagyobb Bruegel-gyűjteményét is megtekinthetjük.

3. Ljubljana

Ljubljana

Fotó: Unsplash/Eugene Kuznetsov

Ha egy rövid, hétvégi kiruccanáshoz keresünk helyszínt, akkor valami olyan kell, ami gyorsan bejárható. Ljubljana pontosan ilyen: legnevezetesebb látnivalói nagyjából 20 perc sétára vannak egymástól, így tényleg mindent megcsodálhatunk kevesebb mint 24 óra alatt. Ezzel a helyi közlekedésre szánt pénz is megspórolhatjuk. Túraopciónak ideális a város fölé magasodó vár.

4. Torino

Torino

Fotó: Shutterstock

Ha valaki hegyvidéki tájakat részesítene előnyben, akkor az Alpok lábánál fekvő Torino az ideális választás. Olaszország első fővárosaként az ország szinte teljes történelmét végigkísérhetjük a látnivalókat kutatva. A városnézést egyértelműen a Piazza San Carl téren célszerű kezdeni. Filmrajongók számos ismerős helyszínre bukkanhatnak a környéken, hiszen például az Olasz meló egyes jeleneteit is a Madre di Dio templom előtt forgatták.

5. Zágráb

Z\u00e1gr\u00e1b

Fotó: Shutterstock

Végezetül a horvátországi Zágrábot ajánljuk, ahol igazi gasztronómiai élményben lehet részünk a múzeumok bejárása közben. Az előkelő éttermek fogásai és a helyi sörök végigkóstolása mellett ajánlatos például betérni a Szent Márk-székesegyházba. A város legnagyobb, megkerülhetetlen látványossága az óratorony, mely minden nap 12 órakor ágyúlövéssel ad hírt a működéséről.

A figyelmetekbe ajánljuk