Feröer-szigetek tenger
Shutterstock

Feröer-szigetek

4 méltatlanul alulértékelt európai ország, ahová érdemes elutazni

A turizmus az Európai Unió GDP-jének körülbelül 10 százalékát teszi ki. A klasszikus turistaországok – például Franciaország, Spanyolország és Olaszország – pedig általában a világ legnépszerűbb úti céljai is egyben. Európában azonban nem csak a „nagy nevek" lehetnek érdekesek. Mutatunk négy olyan országot, ami valamiért elkerüli a nemzetközi utazók figyelmét.

Liechtenstein

Shutterstock

Az aprócska ország Svájc és Ausztria között, a hegyek között található. Mérete miatt nincs is saját repülőtere, de a környező országokból könnyedén megközelíthető autóval vagy vonattal.

Ennek ellenére mégis Európa legkevésbé látogatott országa.

Érdemes télen is meglátogatni Liechtensteint, mivel rengeteg olyan hely található az országban, ahol turistatömegek nélkül lehet síelni, de gyönyörű túra- és kerékpárutakat is felfedezhetünk.

Feröer-szigetek

Shutterstock

Ha valóban valami különleges és felderítetlen területre vágyunk, akkor az Atlanti-óceán északi részén fekvő messzi Feröer-szigetek a legjobb választás.

A 18 különböző szigetből álló szigetcsoport meredek szikláiba, lunda madaraiba és partközeli hullámveréseibe könnyű beleszeretni. Amire viszont különösen figyelni kell: ügyeljünk arra, hogy az időjárásnak megfelelően öltözzünk, amely rendkívül változékony és kiszámíthatatlan.

Észtország

Shutterstock

A mindössze 1,3 millió lakosú Észtország Európa egyik legkevésbé sűrűn lakott országa, és a tömegturizmus terén is a radar alatt maradt.

Pedig fővárosa, Tallinn középkori utcákkal, modern üzleti negyeddel és a tengerparti sétányokkal csábítja a látogatókat. Ráadásul az ország nagyjából 50 százalékát erdő borítja, így könnyű elmenekülni a nyüzsgés elől is.

Luxemburg

Shutterstock

Az apró, tengerparttal nem rendelkező Luxemburgot gyakran figyelmen kívül hagyják híresebb szomszédai, Franciaország és Németország miatt, de mesebeli fővárosa, középkori kastélyai és festői falvai miatt mindenképpen érdemes egyszer meglátogatni.

Kis mérete ellenére tele van természeti látnivalókkal, az erdős dombokat és szőlőskertekkel szegélyezett völgyeket jól karbantartott kerékpárutak és túraútvonalak szelik át.


A figyelmetekbe ajánljuk