Levelek egy dzsungelben.

Sokak számára a teljes kikapcsolódást nem egy világvárosban vagy egy nyüzsgő tengerparton találják meg, hanem a természet szívében, például egy dzsungel közepén. Az alábbi cikkben három olyan dzsungelhotelt mutatunk be, ahova mindenkinek el kell utaznia!


Ez a luxus sátortábor a Déli Kardamom Nemzeti Parkban található, amely Kambodzsa egyik kevés fennmaradt élőhelye a vadon élő elefántok, majmok és más endemikus fajok számára. Az ökotábor egy privát természetvédelmi területen fekszik ebben a hatalmas, érintetlen vadonban. Odajuthatsz sofőrrel és katonai dzsippel is, de akár a házon belüli kötélpályán átrepülhetsz az erdő felett.

A tábort az elszigeteltség és az orvvadászattól, bányászattól és fakitermeléstől való védelme teszi igazán különlegessé, bár az étkezés, a kalandprogramok (mindkettő benne van az árban), a kiszolgálás és a Bill Bensley által tervezett luxus sátrak a folyóparton több mint elégségesek. Egy tipikus nap része lehet a gibbonok felkutatása, valamint a táplálékgyűjtő és főző workshopok meglátogatása is.

Ez a tengerparti bungaló-oázis fenntartható anyagok felhasználásával épült, beleértve a helyi fákat és a döngölt földet. Az energia-, víz- és természetvédelem iránti elkötelezettség minden sarkon tetten érhető, a komposztálástól kezdve a (szabadtéri) fürdőszobák alacsony vízigényű WC-jén át a hagyományos légkondicionáló alacsony energiaigényű alternatívájával hűtött ágyakig.

Az Aarunya keletre néző dombtetőn fekvő szálláshelye lehetővé teszi a napfelkelte látványát, amely áttör a ködön a Knuckles-hegység ködén. A kortárs villák és lakosztályok hét hektárnyi dzsungeles kertben találhatók; sokukhoz pezsgőfürdő és medence is tartozik, és mindegyikből hihetetlen kilátás nyílik a hegyekre és az erdőre. Az idelátogatók a fahéj-, kávé-, bors-, banán-, szegfűszeg- és avokádófák között barangolhatnak, illetve kipróbálhatnak egy ayurvédikus spa-kezelést is.

Forrás: Travel+Leisure


A figyelmetekbe ajánljuk