dugó londonban
Fotó: Shutterstock

Egy kutatás szerint ezekben a városokban a legrosszabb sofőrnek lenni

Eddig sem számított titoknak, hogy Londonban a folyamatos dugók miatt kifejezetten idegtépő az autós közlekedés. Úgy látszik, a helyzet egyelőre nem változik: a közlekedési statisztikákkal foglalkozó Inrix sorozatban harmadszor választotta meg Londont Európa legforgalmasabb városának, ráadásul az Egyesült Királyság fővárosa világszinten is a második lett, írja a Drive.


2023-ban a londoni autósok átlagosan 99 órát töltöttek dugóban ülve – egy évvel korábban ez a szám még csak 97 volt. Világviszonylatban is csak New York előzte meg az Egyesült Királyság a fővárosát, 101 órás átlaggal.

Fontos kiemelni, hogy az Inrix nem vizsgálta India és Kína közlekedési dugóit – ezek figyelembevételével valószínűleg egészen más sorrend alakult volna ki.

A londoni közlekedési helyzet az adatok tanúsága szerint rosszabb, mint Párizsbanvagy Mexikóvárosban – utóbbiak a világranglista harmadik és negyedik helyén végeztek, átlagosan 96 órás forgalommal.

K\u00f6zleked\u00e9si dug\u00f3 New Yorkban (illusztr\u00e1ci\u00f3)

Közlekedési dugó New Yorkban (illusztráció)

Fotó: Shutterstock

Az elemzők szerint London és a többi nagyváros forgalma már a koronavírus-járvány előtti időket idézi. Bob Pishue közlekedési szakértő, a jelentés szerzője így nyilatkozott a tapasztalatokról:

Míg továbbra is a London a legforgalmasabb település, úgy néz ki, több nagyváros is visszatért a koronavírus előtti időkben megszokott közlekedési aktivitáshoz. Ez a jelentős fellendülés akár még jó hatással is lehet a városok gazdaságára.

Egyébként az Egyesült Királyság többi részén azért nem ilyen súlyos a helyzet – Londont leszámítva egy autós átlagosan 61 órát ült dugóban. Az országban a fővárost Birmingham, Bristol, Leeds és Wigan követi a listán.

A figyelmetekbe ajánljuk