stockholm svédország

4 ország, ahová érdemes idén decemberben elutazni

Tökéletes úti célok decemerben, akár lenyűgöző északi fényre, tengerparti kalandokra, vagy csak egy hangulatos karácsonyi vásárra vágysz!


Jukkasjärvi, Svédország

sarki f\u00e9ny

Unsplash

A svédországi Jukkasjärviban, a sarkkörtől egy szélességi fokkal északabbra, az év utolsó három hetében a nap soha nem kel fel. Decemberben a sötétség az uralkodó, ez pedig tökéletes alkalom a sarki fény megfigyeléséhez. De Jukkasjärvi ad otthont az eredeti Icehotelnek, ahol jégből készült ágyban töltheted az éjszakát.

A terület sífutás, szánhúzás, szánkózás, rénszarvasokkal való találkozás és a helyi kultúra megismerése is lehetőség van. Varázslatos élmény a gyerekek és a felnőttek számára egyaránt.

Ez is érdekelhet: Meghosszabbították az Orient Expressz menetrendjét karácsonyig, Budapestet is érinteni fogja

Fekete-erdő, Németország

A Fekete-erdő Németország legromantikusabb, mesebeli régiója. Decemberben pedig mindenhol igazi karácsonyi hangulatot áraszt. A nyüzsgő egyetemi város, Freiburg remek ünnepi választás lehet az odalátogatóknak.

A macskaköves utcákból és nyeregtetős házakból álló középkori belvárosban a karácsonyi vásár kiváló program. Itt saját magunk készíthetünk gyertyákat és süteményeket, felülhetünk az óriáskerékre, és lakomázhatunk a raclette és a wurst ételekből.

Szlovénia

Bár a kényelmes méretű Szlovénia nem versenyezhet Európa téli sportok nagyágyúival, az ország pompás hangulata télen sok mindent kárpótol.

Az olyan üdülőhelyek, mint a nyüzsgő Kranjska Gora, a megbízható Krvavec és a családbarát Vogel nem hatalmasak, így nem is olyan forgalmasak, mint más alpesi központok. Az ország többféle tevékenységet kínál a téli pihenésre. A downhilling és a snowboardozás kombinálható sífutással, hótalpas túrázással, jégmászással vagy akár iglu-építéssel és éjszakai szánkózással.

Ez is érdekelhet: Olcsón utazni? 6 tipp, hogy garantáltan a legjobb repülőjegyet vegyük meg!

​Palawan, Fülöp-szigetek

A Fülöp-szigetek utolsó ökológiai határvidékének nevezett érintetlen Palawan az Unesco bioszféra-rezervátuma. Több mint 1700 sziget található itt, amelyeket őserdő borít, mészkősziklák és korallzátonyok szegélyeznek.

A búvárkodás változatos és látványos élménye pedig garantált. Az északi El Nidónál több mint 20 merülőhely található, ahol a csikóhalaktól kezdve a teknősökön át a hatalmas halrajokig sokféle izgalmas látványban lehet részünk. Coron-sziget körül izgalmas roncsmerülések várják a búvárkodókat, ahol számos második világháborús maradványt fedezhetünk fel.

A fővárostól, Puerto Princesától könnyen megközelíthető búvárkodásra is van lehetőség – a merülőhelyek között találunk sokféle korallt, rengeteg szokatlan makrófajt, színes zátonyhalakat, rákokat, barrakudákat, rájákat és cápákat is. Puerto Princesa ad otthon a Subterranean River Nemzeti Parknak is, amely egy hihetetlen karsztformációkon átvezető, hajózható földalatti vízi út.

A figyelmetekbe ajánljuk