egy cápa uszonya
Fotó: Shutterstock

Cápa úszkál Spanyolország egyik legnépszerűbb strandjánál

Spanyolország egyik legfelkapottabb üdülőhelyén, a magyarok által is kedvelt Gran Canarián cápa úszott el a Melenara nevű strand mellett, írja a Drive.


A Kanári-szigetek legnagyobb tagja, Gran Canaria évtizedek óta Spanyolország egyik legtöbbet látogatott nyaralóhelyének számít. A szigetet elsősorban természeti kincsei, különleges állatvilága, mesebeli strandjai és kiemelkedő gasztronómiája miatt szeretik ennyire az utazók.

Apró bökkenő, hogy az utóbbi időben nemcsak a nyaralók, hanem a különös vízi élőlények is megszerették a környéket: a nyugati parton elhelyezkedő Teldéhez közeli zsúfolt strandnál a napokban egy cápát észleltek a turisták.

A vízimentők azonnal felvették a kapcsolatot az illetékes hatóságokkal, akik ideiglenesen lezárták a területet, és nagyszabású keresést indítottak a ragadozó megtalálására. Végül néhány órával később megnyitották a partszakaszt – ám nem sokkal később egy rendőrségi drón újból felfedezte a cápát a környéken, így Melenarát ismét lezárták.

Egy p\u00f6r\u00f6lyc\u00e1pa (illusztr\u00e1ci\u00f3)

Egy pörölycápa (illusztráció)

Fotó: Shutterstock

A Mirror szerint csupán két órával a második incidenst követően a vízimentők egy másik területen, a déli oldalon található San Augustín partjainál is értesítették a hatóságokat, miután az egyik fürdőző levideózott egy cápauszonyt. Arra nem adtak választ az illetékesek, hogy ugyanarról az állatról van-e szó, mindenesetre átmenetileg innen is elküldték a strandolni vágyókat.

A hatóságok kezdeti tájékoztatása szerint a drónfelvételen látható állat egy két méteresnél is nagyobb pörölycápa volt, a későbbi képsorok alapján pedig már úgy nyilatkoztak: az állat mérete a 3 métert is meghaladja.

A pörölycápa egyébként jellemzően nem agresszív az emberekkel szemben, a táplálékául szolgáló halakkal szemben viszont elég könyörtelen.

A figyelmetekbe ajánljuk