Már tervezed hova mész síelni? Mutatunk egy jó helyet!
Fotó: Panorama Hotel Turrach

Már tervezed hova mész síelni? Mutatunk egy jó helyet!

Két osztrák tartomány, Karintia és Stájerország határán, a Nockberge lankás hegyvonulatokból álló, impozáns világába beágyazódva, három mesés hegyi tóval körülölelve, 1763 méteres magasságban pompázik a hegyvidék fennsíkja, a Turacher Höhe. Itt található a Panorama Hotel Turacher Höhe, melynek neve is árulkodó: elképesztő kilátást biztosít a 4 csillagos szálloda.


Jó ide megérkezni egy egész napos síelés után, de ugyanilyen jó egész nap ott lenni, ugyanis a Spa és wellness részleg teljeskörű kikapcsolódást biztosít. És természetesen itt is csodálatos panoráma tárul elénk. A spa részlegen belső napozó terasz és pezsgőfürdő várja a látogatókat, de időzhetünk kétféle szaunában, infravörös kabinban vagy a gőzfürdőben. Feltöltődhetünk egy kellemes masszázzsal vagy a mozgásra vágyóknak felszereltek egy fitnesz termet is.

​Családosoknak kitűnő választás

Bár mi csak ketten utaztunk ide, az egyértelmű volt, hogy ez a hely tökéletes választás családoknak. Sőt a szálloda igazgatója elmondta, hogy visszatérő vendégeiknél gyakori, hogy először csak ketten érkeznek egy romantikus útra, majd évről-évre egyre többen, már a közös gyermekeikkel. Évszakonként speciális programokat állít össze a családosoknak az „Almbutler", aki egyfajta hegyi komornyik, másnéven gyermek animátor. Találkoztunk vele, valóban zseniális ötletei vannak. Ha beköszönt a tél, felveszi a téli ruháját és onnantól „Pistenbutlerré" válik, azaz a sípályák melletti segítő lesz.

Ha még ez sem lenne elég meggyőzni a családosokat, ott van még a Nocky Flitzer is! Most már jól fel kell öltözni hozzá, de egész évben működik egy 1,6 kilométer hosszú ródli vagy bob, mely akár óránkénti negyven kilométeres sebességgel is száguld le a hegyről. Óriási élmény, nekem elhihetik, kipróbáltuk!

​Őszből a télbe

Fotó: Panorama Hotel Turrach

A magaslaton az ősz zseniális színekkel komponált tájat varázsol nekünk, de legkésőbb november végén beköszönt a tél. Azonban már októbertől lehet általában síelni, ugyanis ez Ausztria egyik leghóbiztosabb síterepe. 2205 méter a legmagasabb pont, 42 kilométernyi sípálya és 15 felvonó várja a téli sportok szerelmeseit. A pályák minőségére sem lehet panasz, ugyanis a Skiresort.de a turachi régiót a 60 km alatti kategóriában a legjobbnak minősítette.

És ha még ez sem győzött meg, íme egy kisfilm, ami már biztosan!


A figyelmetekbe ajánljuk