letur repuebla

Albérleted áráért tudsz bérelni egy egész lakást egy mesebeli spanyol városban

Nagyjából 140 ezer forint körüli összegért már egy több szobás ház is tiéd lehet egy dél-spanyolországi városban, Letur ugyanis extrém módon küzd a vidék eltéptelenedése ellen.


Spanyolországban nagy problémát jelent, hogy az emberek elhagyják a vidéki területeket, hogy a városokban éljenek. Az elmúlt ötven évben a vidék lakossága csaknem 30%-kal csökkent. Ezt a jelenséget, amely az elnéptelenedett területekre utal, üres Spanyolországnak nevezik. Egy dél-spanyolországi város drasztikus lépéseket tett a vidék elnéptelenedésének megfordítása érdekében.

Letur, a Castilla-La Mancha tartománybeli Albacete tartományban található, mintegy 900 lakosú város kivételesen olcsó bérleti díjakat kínál majd a vállalkozók és a távmunkások vonzása érdekében. És mennyire lesz olcsó? Elég olcsó. Az árak 340 és 450 euró között mozognak havonta egy ház esetében, vagyis nagyjából 180 ezer forint a legdrágább. Öt ház lesz elérhető, és mindegyik két- vagy három hálószobás lesz.

Ezen kívül lesz egy coworking is a város központjában, távmunkára alkalmas helyiséggel és tárgyalóval. Ez a projekt a Letur Repuebla nevet viseli, és célja, hogy jobb életet teremtsen a város és a régió számára. A Leturban élés vonzereje nemcsak abban rejlik, hogy egy látványos és pihentető történelmi faluban élhet az ember egy tőzegláp tetején, hanem abban is, hogy alacsonyabbak lesznek a költségei, mivel minden ház energiatakarékos, és a mindennapi élet olcsóbb lesz.

Ráadásul a természet fogja körülvenni. A házak várhatóan az elkövetkező hónapokban készülnek el, spanyolok és külföldiek számára egyaránt elérhetőek lesznek (amennyiben rendelkeznek Spanyolországban való tartózkodásra és munkavállalásra vonatkozó joggal).

(Forrás: Roadster)


A figyelmetekbe ajánljuk