Sörrel koccintás.

Illusztráció.

Elegük van a partikból: így próbálja megakadályozni a nem kívánt házibulikat az Airbnb

Az Airbnb nemrégiben bevezette az új „buliellenes technológiáját”, amellyel a cég meg akarja akadályozni a nem engedélyezett partikat.


A foglalás során alkalmazott új technológia a potenciális vendégek esetében több tényezőt is megvizsgál, többek között azt, hogy van-e pozitív értékelésük, mennyi ideje vannak már az Airbnb-n, milyen hosszú az utazásuk időtartama, milyen messze laknak a bérelni kívánt apartmantól, és a hét mely időszakában foglalnak – közölte a vállalat.

A cél az, hogy segítsenek azonosítani a potenciálisan „magas kockázatú foglalásokat”.

Az új rendszert az Egyesült Államokban és Kanadában fogják használni.

Ha egy vendéget kockázatosnak jelölnek meg, akkor blokkolják az „egész ház-foglalást”, de az Airbnb szerint a szóban forgó vendégjelölt továbbra is képes lesz magán- vagy szállodai szobát bookolni az oldalon keresztül.

Az új technológia egy robusztusabb és kifinomultabb változata annak a programnak, amelyet az Airbnb először 2020-ban vezetett be, és amelynek keretében a cég leállította a házak bérbeadását egyes 25 év alatti vendégek számára az Egyesült Államokban.

A bevezetés egy hasonló rendszert követ, amelyet Ausztráliában 2021 októbere óta kísérleti jelleggel alkalmaznak, és amely a vállalat szerint nagyon hatékony volt.

Idén nyár elején az Airbnb állandósította a bulizást tiltó szabályt, miután eredetileg 2020 augusztusában, a járvány csúcspontján hozta létre azt. A tiltást követően a vállalat szerint éves szinten 44%-os csökkenést tapasztalt a partibejelentések arányában.

A vállalat az ünnepi időszakokban is keményen fellépett a potenciális házibulik ellen, és blokkolta a rövid távú tartózkodásokat néhány olyan vendég számára, akiknek nem volt pozitív kritikája, vagy akik lakóhelyükhöz közel foglaltak szállást az idei Memorial Day és július 4-i ünnepi hétvégén.

Az Airbnb egy „Neighborhood Support Line" nevű vonalat is létrehozott, amelyen keresztül a szomszédok panaszt tehetnek, ha úgy érzik túl hangos a közelükben zajló banzáj.

A figyelmetekbe ajánljuk