Újabb e-roller szolgáltató érkezik hazánkba

Magyarországon, azon belül is Budapesten is megjelenik a DUCKT szolgáltatása.


A mikromobilitási hálózatokat fejlesztő észt cég, a DUCKT 150 elektromos rollereknek létesített dokkoló és töltőállomás üzembe helyezésével indítja el kísérleti programját Párizsban. A sikeres tesztidőszakot követően pedig Magyarországon is debütálhatna a vállalkozás szolgáltatása – írja a Gyártástrend.

Céljuk az univerzális töltőinfrastruktúra segítségével a mikromobilitás elterjedése, mellyel a káros környezeti hatásokat csökkenthetnék a nagyvárosokban.

A munkaterv részeként a DUCKT a párizsi önkormányzat és az elektromos rollereket használók számára a közterületek rendezésének, az üzemeltetési költségek visszaszorításának és az egyszerű, biztonságos, univerzális töltőhálózat kialakításának lehetőségét kínálja.

Egy olyan infrastruktúrát szeretnének kialakítani, amely összekapcsolná a tömegközlekedést a közösségi mikromobilitási megoldásokkal, ezzel pedig leszűkíthetnék a városi autóhasználatot.

Az EIT InnoEnergy részvételével létrejött projekt egyedi és zöld megoldást kínál a felhasználónak. Napelemek segítségével még a saját működéséhez szükséges energiát is képes lesz előállítani a rendszer. A tesztelés idén áprilisától kezdődik és nagyjából egy évet fog felölelni.

A figyelmetekbe ajánljuk