Ufókat videóztak le egy utasszállító fedélzetéről

Illusztráció

Ufókat videóztak le egy utasszállító fedélzetéről

A közösségi médiában egy igencsak szokatlan videón töprengenek a felhasználók, amiben látszólag számos fényes pont cirkál a Dél-kínai-tenger felett.

Az 53 másodperces videót (alább) egy pilóta vette fel november 24-én reggel, körülbelül 11 887 méteres magasságban a Dél-kínai-tenger felett. A felvételen először kilenc fényes objektum látható, amelyek három szervezett sorban mozognak az égen. A legközelebbi objektum ezután eltűnik, majd három további fényes pont jelenik meg újra az alakzat külső részén.

A fények végül egyenként eltűnnek.

Hivatalos nyilatkozat még nem érkezett az észlelésről, de a közösségi médiában természetesen elindult a találgatás. Egyesek szerint valamilyen katonai gyakorlatról lehet szó, mások szerint csupán a pilótafülke üvegének tükröződött vissza, és természetesen vannak, akik földönkívüliekre gyanakodnak.

Az, hogy az objektumok ufók (azonosítatlan repülő tárgy), bőven lehetséges. A Dél-kínai-tenger mostanában geopolitikai játszótérnek számít, a világ tengeri közlekedése nagy százalékban itt halad át. Tekintettel arra, hogy a térségben az utóbbi időben számos területi vita zajlott, nem lenne túl meglepő, ha valamilyen katonai kísérleti technológiát látnánk a videón.

Ennek ellenére még az amerikai hatóságok is elkezdték komolyan venni az ufókról szóló jelentéseket. Az Amerikai Védelmi Minisztérium nyilvánosságra hozott jelentése alapján a regisztrált 144 esetből 143-ra nem sikerült magyarázatot adni. Az egyetlen eset pedig egy nagy léggömb lehetett. Az elmúlt években számos nagy horderejű észlelés kapott jelentős médiafigyelmet.

Legutóbb egy tudós állította, hogy földönkívüliektől származó tárgyakat vizsgál.

(IFLScience)


A figyelmetekbe ajánljuk