kulacsból ivó nő

Nem szereted a tejet? Ez a folyadék is jó a csontoknak

A bizonyos ital, amely nemcsak finom, hanem még a csontok egészségét szilárdságát is segít megtartani. Jól eshet a nyári melegben, ezért érdemes minél előbb kipróbálnod.


Meleg napos idő és egy kancsó jéghideg jeges tea. Kell ennél több egy tökéletes nyári naphoz? És nemcsak finom, de még a csontok egészségének megtartásában is segít, így ha nem szereted a tejet, akkor érdemes kipróbálnod a teákat.

Nem mindegy azonban az sem, hogy milyen fajta teát fogyasztunk. Különféle kutatások kimutatták, hogy az oolong, a fekete és a zöld tea azok, amelyek segíthetnek a csontok egészségének megőrzésében.

A teaivás pozitív előnyei főleg az italban található erős antioxidánsoknak, például a polifenoloknak, katechineknek (tealevelekből származó természetes antibakteriális anyag) és flavonoidoknak köszönhető. A teában található erős polifenolok késleltetik a csontok ásványianyag-sűrűségének csökkenését, és növelik a D-vitamin szintjét a szervezetben.

A teában található katechinek segítenek megvédeni a csontépítő sejteket a szervezetben, míg flavonoidok az ösztrogén hormonhoz hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, amik segíthetnek megelőzni a csontritkulást.

(Vince)

A figyelmetekbe ajánljuk