closeup photo of gray and brown chess board set

Tudta, hogy veszíteni fog, így eltörte kiskorú ellenfele ujját egy robot

A felvételek alapján úgy tűnik, hogy a gép, ami egyszerre három különböző ellenféllel játszott, összezavarodott egy pillanatra.


Egy egyszerre három partit játszó sakkrobot eltörte egy 7 éves kisfiú ujját a csütörtökön véget ért versenyen. Az állami tulajdonban lévő orosz nyelvű Baza hírportál Telegram-csatornáján tette közzé a pillanatról készült videofelvételt, és közölte, hogy a fiú törést szenvedett, de egyébként jól van.

A Baza szerint a robot megszorította a gyerek ujját, de lehetséges, hogy ez félrefordítás, vagy csak egy kicsit téves. A videóból úgy tűnik, mintha a robot összezavarodott volna. A TASS orosz hírügynökség arról számolt be, hogy a gyerek gipszben tudta befejezni a versenyt, de a szülei valószínűleg pert indítanak.

A hatóságok egyelőre úgy vélik, hogy a sérülés baleset volt. A TASS-nak Szergej Lazarev, a Moszkvai Sakkszövetség elnöke a PCG-n keresztül a következőket nyilatkozta:

A robotot mi béreltük, sok helyen, sokáig ki volt állítva, szakemberekkel. Úgy tűnik, az üzemeltetők elnézték. A gyerek tett egy lépést, és utána időt kell adni a robotnak, hogy válaszoljon, de a fiú sietett, a robot elkapta. Semmi közünk a robothoz.

Szergej Smagin, a moszkvai sakkszövetség egyik képviselője szintén azt mondta, hogy emlékezete szerint ez volt az első eset, hogy egy robot eltörte valakinek az ujját. Minden valószínűség szerint a robot, amely bevallottan több ellenféllel játszott, csak összezavarodott, vagy rosszkor próbált lépni. Szóval szerencsére nem egy erőszakos sakkrobot garázdálkodik.

(Forrás: Futurism)


A figyelmetekbe ajánljuk