Egy kannabisz-levél.

Egy tanulmány szerint a kannabisz-fogyasztók többször kerülnek kórházba

A BMJ Open Respiratory Research című folyóiratban hétfőn közzétett tanulmány szerint a kannabisz-fogyasztók 22 százalékkal nagyobb valószínűséggel kerülnek be a sürgősségire vagy a kórházba, mint azok, akik nem füveznek.


A tanulmány, amely több mint 35 000 ember egészségügyi adatait vizsgálta a kanadai Ontarióban, 31 potenciálisan zavaró változót ellenőrzött, köztük a kábítószerrel való visszaélés, az asztma, valamint a mentális és fizikai rendellenességek történetét.

A kezdeti 35 000 fős csoportot leszűkítették egy körülbelül 10 000 fős kontrollcsoportra, szemben a valamivel több mint 4800, saját bevallásuk szerint kannabiszt fogyasztókkal.

A kannabiszhasználat nem olyan jóindulatú és biztonságos, mint azt egyesek gondolják. Tanulmányunk azt mutatja, hogy ennek az anyagnak a használata komoly negatív kimenetelű, konkrétan sürgősségi osztályon tett látogatásokkal jár

– mondta a tanulmány szerzője, Nicholas Vozoris a CNN-nek küldött e-mailben.

Vozoris a Daily Beastnek adott kommentárjában még egyértelműbben fogalmazott, és úgy vélte, hogy csökkenteni kell a kannabiszhasználatot a lakosság körében, hogy segítsünk megelőzni, hogy súlyos egészségkárosító következmények érjék az egyéneket, és hogy megvédjük törékeny egészségügyi rendszereinket a további terheléstől".

Érdemes megjegyezni, hogy a tanulmány nem talált szignifikáns összefüggést a füvezés és a légzéssel kapcsolatos sürgősségi ellátások között. Sőt, maga Vozoris szerint ugyanebben a CNN-interjúban a fizikai testi sérülés volt a kórházba kerülés vezető oka a vizsgált emberek körében.

Tehát elképzelhető, hogy a kannabisz hatásai nagyobb károkat okoznak (pl. elesés stb.), mint az anyag kémiai összetétele.

Forrás: Futurism


A figyelmetekbe ajánljuk