koronavírus

Kína lett az első ország, amely engedélyezte az inhalációs koronavírus-vakcinát.


A CanSino által gyártott vakcina hasonló összetevőket tartalmaz, mint az injekciós vakcina, és egy ártalmatlan adenovírust használ a genetikai kód hordozójaként, amely megtanítja a szervezetet a koronvírus elleni küzdelemre – írja a BBC.

A Convidecia Air finom pára formájában belélegezve már egyetlen lélegzetvétel után remek védelmet nyújthat – állítja a vállalat.

Az angol és amerikai kutatók pedig az orrspray vakcinákat vizsgálják. A tudósok szerint ezek további védettséget biztosíthatnak az orr és a felső légutak bélésében, ahol a vírus jellemzően bejut a szervezetbe.

A kínai Nemzeti Orvostechnikai Termékfelügyelet engedélyezte a CanSino inhalációs vakcinájának emlékeztető adagként való alkalmazását is. A kísérletek szerint ez felerősítheti a védelmet azoknál, akik korábban már kaptak oltást.

Eközben Angliában, Walesben és Skóciában megkezdődött a covid-oltás legújabb emlékeztető programja. A fertőzések száma csökken az Egyesült Királyságban, de az egészségügyi szakértők a Covid-19 és az influenza újbóli erős megjelenését jósolják erre az őszre és télre.

A figyelmetekbe ajánljuk