Egy aszteroida.

Ez az alkalmazás megmutatja, hogy milyen lenne a városod, ha lerombolná egy meteor

Az Asteroid Launcher egy nem mindennapi weboldal, amely lehetővé teszi, hogy szimuláld, hogy egy aszteroida pontosan hogyan pusztít el egy adott helyszínt.


Az alkalmazás – amelyet Neal Agarwal fejlesztő állított össze – lenyűgözően részletes. Először is, ki kell választani az aszteroida összetételét – lehet vas, arany, kő. Ezután kiválaszthatod az átmérőjét, ami a néhány méterestől a kilóméteres méretig terjedhet.

Végül megszabhatod az aszteroida sebességét és szögét, ezután pedig kész is vagy. Az oldal ijesztően pontos becsléseket ad a halál és a pusztítás mértékéről, figyelembe véve a becsapódásból keletkező kráter méretét, valamint a tűzgolyót, a lökéshullámot, a megatornádószerű szélsebességet és a pusztító földrengéseket is.

Ez is érdekelhet: A Marsba is becsapódhatott egy „dinoszauruszgyilkos" aszteroida

Bár kétségtelenül ijesztő egy aszteroida Földbe való becsapódását perspektívába helyezni, az alkalmazás által közölt részletek némelyike valóban érdekes.

A szimulátor például nem csak azt mondja meg, hogy hány ember párolog el a becsapódáskor, vagy ég el a tűzgolyóban. Azt is megmondja, hogy hány ember szenvedhet tüdő- vagy fülkárosodást a lökéshullám következtében, nem is beszélve azokról a szerencsétlenekről, akiket a becsapódás perzselő szélsebessége ölt meg.

Forrás: Futurism


A figyelmetekbe ajánljuk