Több száz gyerek utánozza Truffles-t, a szemüveges divatpápát
Egy macska útja az erdő mélyéből a divatvilág csúcsáig.

Közel négy évvel ezelőtt bukkant rá egy pennsylvaniai erdőben Danielle Crull arra a kóbor cicára, aki mára igazi divatikon lett a gyermekek körében. Truffles (magyar nevén Szarvasgomba) a hánytatott sorsát követően megtalálta azt, amiben minden bizonnyal a legjobb társai között: úgy visel szemüveget, ahogy macska még nem.

Mindezt teszi azért, hogy optikus gazdájának gyerek páciensei azonnal szemüveget dobjanak magukra. Truffles extravagáns kiegészítői ma már több száz gyereknek segített abban, hogy hasonló magabiztossággal viseljék a szemüvegüket vagy a szemtapaszaikat – a macska történetét egyébként a CNN mutatta be a Nemzetközi Macskanap alkalmából.

Rengeteg gyerek – akik gyakran súlyos szemészeti problémával rendelkeznek, amelyek csak műtétekkel és gyógyszerekkel orvosolhatók – szorongva és rettegve érkezik Crull rendelőjébe.

Ekkor bukkan fel Truffles valamelyik szemüvegével, hogy megmutassa, hogyan is kell ezt csinálni.

Így!

Instagram/truffles_the_kitty

Az optikus a CNN-nek elmondta, hogy míg neki hosszú időbe telik, mire megnyugtatja pácienseit, Truffles zsigerből csinálja mindezt: a legjobb pillanatban ugrik fel a gyerekek mellé, hogy felemelt fejére Crull felhelyezzen neki egy csinos szemüveget.

Instagram/truffles_the_kitty

A történet újra és újra megtörténik: egy kicsi sír, Truffles kijön, és szemüveget teszek rá, ők pedig azonnal abbahagyják a sírást, nevetnek, és felveszik a saját szemüvegüket

– mondta Crull

A gazdi kiemelte, hogy a cica egyáltalán nem bánja az alkalmi kiegészítők viselését (gyakran el is alszik szemüvegben, ha pedig le akarja venni, letudja), de a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt sokat jelent a Truffles igyekezete, hiszen nagy hatással volt az életükre.


A figyelmetekbe ajánljuk