Elon Musk az év végére előzött egy nagyot, amíg Jeff Bezos a válása után megmaradt pénzét számolgatja.


Csütörtökön a Tesla részvényei 4,8 százalékot emelkedtek, ami egyben azt is jelentette, hogy trónfosztás történt a világ leggazdagabb embereinek listáján. Az elektromos meghajtású autókat gyártó cég vezére, Elon Musk váltotta az Amazon alapítóját, Jeff Bezost.

Getty Images

A BBC cikke szerint Musk nettó vagyona meghaladta a szinte felfoghatatlan 185 milliárd dollárt, ami forintra átszámítva nagyjából 55 ezer milliárdnak felel meg. Ráadásul a Tesla is csúcsot döntött: alapítása óta először átlépte a 700 milliárd dolláros piaci értéket.

Így a Tesla jelenleg értékesebbnek számít már, mint a Toyota, a Volkswagen, a Hyundai, a GM és a Ford.

A hírre a dél-afrikai születésű vállalkozó stílusosan reagált Twitteren. Először „érdekesnek" nevezte az egyik Twitter-felhasználó bejegyzését, aki megosztotta a hírt, majd ugyanabban a percben már „ment is vissza dolgozni".

BBC/Twitter

Azonban vannak szakértők, akik borúlátóak a Tesla részvényeivel: például a GM csak 2020 második negyedévében 492 ezer autót gyártott, míg a Tesla szinte ugyanennyit – 499 ezer – egész évben. Nem beszélve, hogy Musk cégének 2019-es bevétele néhány milliárd dolláros volt a, míg a Gm-nek 137 milliárd volt. Részben a hasonló aránytalanságok miatt tartják óriási lufinak a mostani piaci szárnyalást – mégis úgy tűnik, hogy a befektetők bizalma töretlen a céggel kapcsolatban..

Egyébként a 2017 óta trónon ülő Jeff Bezost sem kell sajnálni annyira, mivel csupán 1,5 milliárd dollárral van lemaradva az első helytől. Ráadásul valószínűleg nem is csúszott volna le a második helyre, ha nem válik el a feleségétől tavaly, és megtarthatja az Amazon részesedésének egészét. Az ex-feleség, Mackenzie Scott a részvények 25%-át zsebelte be a válással, ami 63 milliárd dollár körüli összeg.

Friss

Top 5 leggazdagabb színésznő a világon

Ki minden idők leggazdagabb színésznője? A Forbes elkészítette a top 10-es listát, akárcsak a férfi színészekről.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megnézed ezt a videót és megérted, miért Pogba a franciák vezére

A jó vezetőnek mindenkihez van egy jó szava, a francia középpályásnak egy külön kézfogása is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Így tároljunk élelmiszereket ebben a hőségben

Az élelmiszerek megfelelő tárolása kulcsfontosságú lehet egészségünk megőrzésében, különösen a nyári időszakban.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk