Egy török mecset.

Elképzelni is nehéz, mennyi pénz folyik be a turizmusból Törökországban

Törökország azt a célt tűzte ki, hogy 2021 végéig 22 milliárd dolláros (7200 milliárd forint) bevételre tesz szert a turizmusból, annak ellenére, hogy a Covid-19 világszerte komoly hatással van az iparágra.


Mehmet Nuri Ersoy török kulturális és idegenforgalmi miniszter szerint teljesen reális az, hogy Törökország 2021-ben több mint 28 millió külföldi turistát fog vendégül látni.

Az ország promóciós erőfeszítései kulcsszerepet játszottak a fellendülésben

– tette hozzá Ersoy a kétnapos gazdasági találkozó résztvevőinek, amely a héten kezdődött Bursában.

A kétnapos csúcstalálkozót 2012 óta rendezik meg az északnyugati Bursa tartomány egyik síparadicsomában, de a legutóbbi két évben a járványügyi intézkedések miatt virtuálisan tartották meg a rendezvényt.

Ersoy elmondta, hogy az ország turisztikai bevételei 2021 első kilenc hónapjában elérték a 16,8 milliárd dolláros (5500 milliárd forint) bevételt, és terveik szerint az év végére ez a szám eléri a 22 milliárd dollárt (7200 milliárd forint). Ez kifejezetten bíztató adatnak számít mivel a tavalyi évben a turizmus „mindössze" 12,1 milliárd dollárt (4000 milliárd forint) termelt.

Törökország déli üdülővárosa, Antalya már második egymást követő évben őrizte meg „a legnépszerűbb mediterrán úti cél" címét, miután a régióban a legtöbb látogatót fogadta. A város 10 hónap alatt 8,6 millió turistát fogadott.

Idén több mint 60 országból érkeztek turisták a városba, a listát Oroszországból, Ukrajnából, Németországból és Lengyelországból, valamint az Egyesült Királyságból érkező látogatók vezették.

A figyelmetekbe ajánljuk