Mostanában az emberiség egyre több tagja eszmél rá, hogy muszáj tennünk valamit környezetünk megóvásának érdekében. Orvosok, mérnökök, de még művészek is ennek a témának szentelve élük életüket.


A japán származású, de New Yorkban élő formatervező, Jun Aizaki például konyhaeszközeinket tenné „zöldebbé" egyik legújabb projektjével. A CRÉME dizájnstúdió alapítótulajdonosa, az egyszer használatos műanyag hulladékok csökkentésének érdekében ugyanis úgy termeszt tököket, hogy azokat később könnyedén csészékké és poharakká alakítja át – tudhatjuk meg a Colossal beszámolójából.

A Gourd Project során, Aizaki egy pennsylvaniai farmon, csésze és pohár formákba ültetve termeszti a növényeket. A tökök könnyedén felveszik a háromdimenziós tárolók külalakját, és mivel kemény héjjal és rostos belső felülettel rendelkeznek, a kiszárítást követően tökéletes konyhai eszköz válik belőlük. Minden ilyen biológiailag könnyen lebomló tökcsésze és pohár összesen hat hetet tölt a farmon az ültetéstől egészen a szüretig – utóbbira összesen hat alkalommal lehetősége Aizakinak.

Tökös megoldás

Jun Aizaki ezekben a háromdimenziós tárolókban termeszti a tököket

A poharakból forró caffé latte de akár hideg jeges tea is fogyasztható. Összesen három-hat alkalommal lehet őket használni, ezt követően azonban könnyen komposztálhatóak más élelmiszer-hulladékkal. Jelenleg az összes 3D-forma műanyagból készült, Aziaki és csapata azonban reméli, hogy hamarosan átválthatnak újrahasznosított műanyagra, melynek segítségével a termelést is kibővíthetnék.

Friss

Így működik az agyunk a nappali álmodozás alatt

A pszichológiának vannak válaszai a nappali álmodozásra is.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ezért zsugorodott össze az emberi agy az elmúlt 30 ezer évben

A tudósok szerint az emberi agy zsugorodása testi változásokhoz köthető.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk