rózsaszín zsákokban állnak emberek egy mezőn

Ismail Zaidy marrakeshi művésznő lehengerlő fényképeket készít a marokkói tájról és emberekről.


"A családom beépült a kreativitásomba"

– mondta művészetéről Ismail Zaidy, aki előszeretettel jeleníti meg a marokkói kultúrához köthető színeket és érzéseket különböző témáiban. Több képen is a fotós testvérét láthatjuk pasztellszövetek között, amely felvételeken szélfútta sivatagok szolgálnak háttérként. Minden fénykép felerősíti a mozgást, valamint a fény és árnyék kölcsönhatását. Zaidy a fotózáshoz egy Samsung Galaxy S5 készüléket használ, az elkészült fotókat pedig alaposan megszerkeszti.

A színek iránti szenvedélyét selymek, pamutok, és egyéb textíliák segítségével fejezi ki a képeken.

„Gyerekkoromban Marrakesh egyik visszafogott kerületében éltem, figyeltem, hogy viselik a nők az utcán a szöveteiket (...). Ezek a nők ma is hatalmas inspirációt jelentenek számomra"

– árulta el Zaidy.

Zaidy eleinte azért vonta be testvéreit fotómodellnek, mert mások elérhetetlenek voltak, ám azóta is a különböző koncepciók szerves részét képezik.

„Megpróbálok fényt deríteni bizonyos témákra. A kommunikáció hiánya, a testvérek és szüleik közötti távolság, valamint a család elidegenedése sokakat érintő probléma, melyekről ritkán beszélnek. Munkám során ezt a kérdést költői módon próbálom kezelni, megmutatva, hogy a család életünk egyik legértékesebb ajándéka."

– mondta Zaidy, akinek sokszor szürreálisnak tűnő munkáit Instagram-fiókján követhetjük.

via Colossal

A figyelmetekbe ajánljuk