Öt tárgy a szüretelés szerelmeseinek

Izgalmas időszak elé néznek a szőlészek és a borok szerelmesei, elérkezett ugyanis a szüret ideje. Boros nemzetként ráadásul hazánkban különösen fontos ez évnek ezen periódusa, hiszen számtalan olyan hagyományunk van, melyeket a szőlőmetszés fontossága jár körül. De vajon mivel dobhatjuk fel kedvenc őszi tevékenységünket? Mutatjuk!​A nagy bor könyv

Assouline

Enrico Bernardo, a világ egyik legjobb sommelierje elképzelte a tökéletes pincét, tele a huszadik század legkülönlegesebb boraival, ebből pedig megszületett az Impossible Collection of Wine című kötet. A ritkaság, a terroir, az íz és a történelmi misztikum erényeit mérlegelve Bernardo olyan listát állított össze könyvében, amelyről minden ínyenc csak álmodhat.

A Bacchus tapéta

fashionwallpaper.co.uk

A görög mitológiában Dionüszosz, a rómaiban pedig Bacchus volt a bor, a mámor, a mezőgazdaság, és a termékenység megtestesítője. Nem véletlenül ábrázolták őt a legtöbbször meztelen nők társaságában és szőlőfürtökkel a művészek. Ez köszön vissza a Sandberg által piacra dobott tapétán is, mely tökéletesen illeszkedhet a borok legnagyobb szerelmeseinek hálószobájához.

A legelegánsabb kiöntő

Amara

Ahogy nem mindegy, hogy milyen pohárból fogyasztjuk, úgy az sem mindegy, hogy milyen kancsóból töltjük ki a különféle borokat. Ha például igazán elegáns darabot szeretnénk választani, döntsünk a Tom Dixon dekanter mellett. A szájjal fújt üvegből készült, kézzel festett réz részletekkel ellátott kiöntővel nem csak saját magunkat, de szeretteinket is meglephetjük.

A stílusos bortartó

designstuff.com

Ez a gyönyörű dizájndarab egyesíti a barkás bőrt, a tömör sárgarezet, valamint a porszórt acél anyagát, hogy méltó helyet teremtsen a legfinomabb borosüvegeknek. Arthur Umanoff középkori modern borállványa 8 palackot képes megtartani. Ideális borospincékbe, vagy önálló állványként a konyhába, esetleg az étkezőbe, hogy a palackok könnyen elérhető közelségben legyenek.

A lakásparfüm

Dr. Vranjes

Aki életében legalább egyszer részt vett már szüreten, jól tudja, hogy a szőlőhegyek illata semmihez sem hasonlítható. Talán pont ezért dobta piacra szőlő és bogyósgyümölcs illatú lakásparfümjét a firenzei Dr. Vranjes is. Az 500 milliliteres kiszerelés mellett az elegáns, mágneses záródással ellátott díszdobozban találunk utántöltőt is. A kollekcióban összesen négy illat található, így szinte biztos, hogy megtaláljuk saját kedvencünket.

A figyelmetekbe ajánljuk