Az orgonák éjszakáján sétahajón és termálfürdőben is hallhatjuk a hangszerek királynőjét. Miklósa Erika hangja is a programot gazdagítja.

Orgonaszó a fővárosi Lehel Csarnokban (magyarán a Lehel-piacon), a miskolci buszpályaudvaron, harkányi és a hertelendi Termálfürdőben, a Siklósi várban, balatoni sétahajón. Orgonaszó mindenhol: augusztus 8-án szombaton az Orgonák éjszakája arra hív, hogy országszerte a hangszerek királynőjét hallgassuk. Egyedi, különleges és klasszikus helyszíneken, Bahchot, Lisztet, Händelt, olyan zenészek közreműködésével, mint Miklósa Erika.

Zene a fülünknek

A közszeretetnek örvendő koloratúrszoprán-énekesnő a budapesti Szent István-bazilikában lép fel, Somogyi-Tóth Dániel orgonaművész és Tóth László trombitaművész társaságában. A pécsi bazilikában a vakok és gyengén látók javára gyűjtenek az eseményen, míg a kaposvári Vigasságok terén a táncoké és az indulóké a főszerep.

Az esemény egyik fénypontjának számító helyszínen, a Tihanyi Apátságban Kovács Szilárd orgonaművészt és Bognár Szabolcs baritont hallgathatjuk. A Filharmónia Magyarország szervezésében 2019 után másodszor kerül sor a nagyszabású eseménysorozatra. Tavaly az Orgonák éjszakáján négy országban több mint tízezer orgonasíp szólalt meg.

Pontos részletek: Orgonapont

Friss

LEGO X Adidas – egy „sportcipő", amibe nem szívesen bújnál bele

A sneaker-rajongók egy újabb újdonsággal bővíthetik gyűjteményüket, bár ebben a „cipőben" aligha tudnának kényelmesen útra kelni.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Idén is mindenkit vár Budapesten a Bar Show (x)

A Nyissunk Együtt! egy korlátozott kiadású koktélmagazin, amely a Fine Brands Company, a Moët Hennessy és a Magyar Bártender Szövetség közötti együttműködésből jött létre azzal a céllal, hogy támogassa a koronavírus-világjárvány következtében nehéz helyzetbe került bárokat és étteremeket.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Youtube/Sarah Lee

Világrekordot jelentő összegért kelt el egy pásztorkutya

Egy jó pásztorkutya aranyat ér.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk