A múzeumok jelenleg zárva vannak, de online is művelődhetünk. A klasszikus antikvitás és a retró-futurizmus metszetét figyelhetjük meg Tomàs Barceló művészetében.


A mallorcai Barceló szobraihoz gyantát és újrahasznosított tárgyakat alkalmaz alapanyagként. Műveivel egyszerre idézi meg a túlvilágot, és az ősi művészetet, de helyet kap témaként egy alternatív realitás, jövőkép is ─ olvasható a Colossal hasábjain.

A művész szerint

„A szobrok megosztják a teret és az időt a nézővel, ettől lesznek kiemelkedőek. Emiatt nem történeteket, hanem erőteljes jelenlét-élményt próbálok létrehozni (…) A tény, hogy egy kis robot lány intenzívebben néz rád, mint te őrá, elbűvölő számomra".

Annak ellenére, hogy Tomàs már gyerekkora óta készít szobrokat agyagból, LEGO-ból és kartonból, karrierjét középiskolás tanárként kezdte. 2014-től merült bele teljesen a művészet világába, de összességében húsz éve készít műveket. Ez idő alatt alakította ki egyedi stílusát, amelyben klasszikus és fantasztikus elemeket ötvöz.

Barceló művészetét az egész világgal megosztja Instagram-fiókján keresztül.

Friss

Dűlőválogatás Furmint és kacsamáj – az elegáns nyári vacsora

Jó minőségű bort fogyasztani nem csak presztízs, hanem öröm is. A bor napi – természetesen mértékletes – fogyasztásának ráadásul pozitív élettani hatásai is vannak; ez élményt pedig tovább fokozhatjuk az adott borhoz tökéletesen illő ételekkel. Cikksorozatunkban arra szántuk el magunkat, hogy a gondosan válogatott borokhoz izgalmas fogásokat ajánljunk – tesszük mindezt a VinCE KLUB kiváló minőségű tételeivel. Ez itt a Borvacsora.

TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Krisztus előtti város maradványaira bukkantak az Adriai-tengerben

Hat és fél ezer éves újkőkori település maradványaira bukkantak horvát búvárok az Adriai-tenger legdélibb részén, Korcula sziget partjainál, a tengerszint alatt 4,5 méter mélyen.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Megadta magát a Hubble űrteleszkóp

Korosodik az emberiség egyik kedvenc eszköze.
TOVÁBB OLVASOM ÖSSZEOMLÁS
A figyelmetekbe ajánljuk