jimi hendrix
A Sony Music a befektetői, Yoko Ono az alapítói közt van.


Újabb streaming szolgáltatás indult The Coda Collection néven, ahol kizárólag zenei témájú dokumentumfilmeket és koncertfilmeket nézhetünk majd, számolt be róla a Deadline.

Az alapítói közt megtalálhatjuk Yoko Onot és a John Lennon Hagyatéki Alapítványt, Jim Hendrix testvérét, Janie Hendrixt és a Jimi Hendrix Hagyatéki Alapítványt, Jonas Herbsman visszavonult szórakoztatóipari ügyvédet és a számtalan Hendrix-dokumentumfilmet rendező John McDermottot. A finanszírozásába pedig beszállt a Sony Music Entertainment is, ami a végső lökést adta az induláshoz.

A platform 150 filmből álló katalógussal indul, köztük Jimi Hendrix, The Rolling Stones, Johnny Cash és Bob Dylan koncertekkel. A jövőben pedig érkezni fog még rá egy készülő Dave Grohl dokumentumfilm, továbbá koncertek a Jane's Addictiontől és a Stone Temple Pilotstól.

Az Egyesült Államokban február 18-án indul útjára a szolgáltatás az Amazon Prime Video egyik csatornájaként. Az előfizetés 5 dollár lesz, vagyis nagyjából 1500 forint. Az idei év során a tervek szerint globálisan is elérhető lesz a sikeres amerikai debüt után, de pontosan még nem tudni, hogy mikor érkezik meg hozzánk is.

A figyelmetekbe ajánljuk