A kukában landolt volna az egymillió dolláros sorsjegy, de a szemfüles eladó nem hagyta annyiban

Illusztráció

A kukában landolt volna az egymillió dolláros sorsjegy, de a szemfüles eladó nem hagyta annyiban

Duplán mondhatja az év egyik legszerencsésebb személyének magát egy a massachusettsi nő. Lea Rose Fiega ugyanis úgy nyert óriási összeget, hogy minden amellett szólt, hogy a pénzt örök életre elfelejtheti.

De kezdjük az elején: a Springfieldben élő nő a szokásosak mondható szerencsejátékát űzte, és egy sorsjegyet vásárolt 30 dollárért (nagyjából 8500 forint) egy southwicki üzletben. Fiega úgy látta, hogy nem nyert, ezért a szelvényt az eladónak adta, hogy dobja ki.

A „vesztes" kaparós azonban nem került a szemetesbe, és a szemfüles Abhi Shah, az üzletvezető fia valamiért tíz nap után újra átnézte a szelvényt.

Ekkor szúrta ki, hogy a sorsjegyen nem volt lekaparva az egyik felület.

Shah természetesen megnézte, mi van alatta, és legnagyobb megdöbbenésére egymillió dollárt, azaz nagyjából 284 millió forintot talált alatta.

A boltot üzemeltető család ezután válságstábot hozott össze, és két álmatlan éjszakájuk is volt amiatt, hogy mit is tegyenek.

Még az Indiában élő nagyszülők segítségét is kérték, akik amellett voltak, hogy adják vissza a pénzt.

Ahogy említettük, Fiega gyakran járt sorsjegyet vásárolni a boltba, ezért a család tudta, hogy az övé a szelvény. Végül elmentek a nő munkahelyére, és sejtelmesen csak annyit mondtak neki, hogy majd nézzen be a boltba. Fiega először megijedt, hogy valamibe belekeveredett, de a család megnyugtatta, és közölték vele, hogy olyan jó hírről van szó, ami meg fogja változtatni az életét.

Az üzletbe érve a nő természetesen elsírta magát a boldogságtól, a becsületes család pedig azóta nyugodtan alszik. Ráadásul ők sem maradtak üres kézzel: tízezer dolláros bónuszt kaptak a massachusettsi szerencsejáték-cégtől, amiért értékesítették a ritka szelvényt.

(MassLive)


A figyelmetekbe ajánljuk