A humoristák legrangosabb kitüntetését idén nem az író születésnapján adták át, mivel a járványhelyzet miatt kénytelenek voltak az év végére halasztani azt.

A szórakoztató műsorokban nyújtott kiemelkedő előadói tevékenységért járó Karinthy-gyűrű idei díjazottja, Scherer Péter Jászai Mari-díjas színész.

„Apám mindig azt mondta, amit Rejtő Jenő, hogy óvakodj a humortalan emberektől, mert akinek nincs humora, az bánt. A humor szerintem leginkább túlélés. A humorban nem ismerek tréfát – tehát én Karinthyval mindenben egyetértek"

– nyilatkozta a Karinthy-gyűrű elnyerése kapcsán a színész.

MTI/Cseke Csilla

A nyáron még nem lehetett tudni a díjátadó pontos időpontját a koronavírus-járvány okozta bonyodalmak miatt. Alapvetően a Rádiókabaré szerkesztősége a Karinthy-gyűrűt 1975 óta a minden év június 24-én (Karinthy Frigyes születésének évfordulóján) adja át a Rádiókabaréban (vagy annak aktuális évadában) kiemelkedő teljesítményt nyújtó szerzőknek, humoristáknak.

Ma már azonban nem feltétel, hogy a gyűrű nyertese rendszeresen fellépjen/maradandót alkosson a Rádiókabaréban.

2019-ben Bagi Iván és Nacsa Olivér, 2018-ban Vida Péter, 2017-ben pedig Aranyosi Péter nyert. A Karinthy-gyűrű 10-12 gramm aranyból készül, korábbi díjazottjai között pedig megtalálható Hofi Géza, Karinthy Ferenc, Boncz Géza, Déri János, Sándor György és Fábry Sándor is.

A figyelmetekbe ajánljuk