Scarlett Johansson
A Fekete Özvegy sztárja, aggódott amiatt, hogy a film még a Bosszúállók előtt megkapja a Disney+ streaming kiadását.

A film, amely a Marvel Cinematic Universe 4. fázisának első nagyjátékfilmje, eredetileg 2020 májusában mutatkozott volna be a Disney egyik mozis sátorfilmjeként. Természetesen a COVID-19 járvány miatt többször is elhalasztották a megjelenési dátumát, a stúdió végül egy hibrid stratégia mellett döntött. A Fekete özvegy premierje július elején volt a mozikban és a Disney+-on, illetve a Premier Access programon keresztül otthon is streamelhető.

A lépés előnyösnek bizonyult a Disney számára. A Fekete özvegy már a nyitóhétvégén megdöntötte a világjárvány korszakának kasszarekordjait, 80 millió dolláros hazai bevételt produkálva.

Világszerte 60 millió dollárt hozott a Disney+ eladásokból, így a film világszintű debütálása 215 millió dollárra emelkedett. A film megjelenése azonban közvetlenül az azt követő időszakban ellentmondásosnak bizonyult.

Először is sokan a Disney+ megjelenést okolták a film második hétvégén tapasztalt hatalmas bevételkieséséért. Johansson pedig be is perelte a Disney-t a streaming megjelenés miatt. Mint kiderült, a színésznőnek a Disney+ miatt már a pánikkeltés előtt is voltak aggályai.

Fekete Özvegy (12E) - új hivatalos szinkronizált előzetes

A Wall Street Journal Johansson peréről szóló beszámolójában megemlítik, hogy a színésznő már 2019-ben is aggódott amiatt, hogy a Fekete özvegyet a Disney+-on adják ki, amikor eredetileg megjelent volna. A sztár képviselői megbeszélték az ügyet a Disneyvel és megegyeztek, hogy a film hagyományos mozis megjelenést kap. Ez volt a terv a filmipart felforgató COVID-19 járvány kitörése előtt. Johansson perének lényege alapvetően az, hogy a Disney soha nem tárgyalta újra a szerződését, amely a kasszasiker-bónuszokat is tartalmazta, s amiktől ezek miatt elesett.

A figyelmetekbe ajánljuk