Rafael Nadal

Rafael Nadal

Milliós órában nyerte meg a Australian Opent Rafael Nadal

Rafael Nadal egy Richard Mille karórával a csuklóján szerzett újabb Grand Slam-címet.


A 35 éves teniszprofi vasárnap öt kimerítő szett után győzte le Daniil Medvegyevet, és nyerte meg az Australian Opent, a szerencsés 1 millió dolláros tourbillonjával a kezén. A spanyol ugyanezt az időmérőt viselte, amikor 2020-ban megnyerte a French Opent. A hivatalosan RM 27-04 néven darabot a svájci óragyártó kifejezetten a salakkirály számára tervezte, hogy megünnepelje egy évtizedes gyümölcsöző együttműködésüket.

Ahogy az várható volt, az óra strapabíró, mégis könnyű, ami tökéletesen alkalmassá teszi a pályára. A tok a Richard Mille exkluzív, TitaCarb néven ismert, nagy teljesítményű poliamid anyagából készült, amelyet 38,5 százalékos szénszál-tartalommal erősítettek meg, hogy extra erős legyen. Emellett pehelykönnyű is, mindössze 30 grammot nyom a mérlegen. Az óra esztétikáját Nadal választott sportja ihlette.

Az ütő felfűzését idézve egy különleges, szálkás acélkábelből szőtt hálós szerkezetet hoztak létre, amelyre a csontvázas kézi szerkezetet erősítették. A húrok állítólag csökkentik a teniszmeccsek során fellépő súrlódást és ütődést. Valójában a felfüggesztett tourbillon-kaliber több mint 12 000 g-s gyorsulásnak is ellenáll. Ez új rekord a márka számára, és éppen elég ahhoz, hogy ellensúlyozza egy bizonyos spanyol villámgyors karját.

Arról nem is beszélve, hogy ez a férfi tenisz újdonsült királyának órája. Nadal hétvégi győzelmével, amely a 21. címét jelentette, Roger Federer és Novak Djokovic fölé emelkedett, akik 20 Grand Slam-győzelemmel állnak holtversenyben.
Az RM 27-04 kizárólag a Richard Mille butikokban kapható világszerte 1 millió dollárért. Mindössze 50 darab készült belőle, így olyan gyorsnak kell lenned, mint Rafa, hogy hozzájuss egyhez.

(Forrás: Robb Report)


A figyelmetekbe ajánljuk