Van egy étterem, ahová azok járnak, akik nem csupán jóllakni szeretnének, hanem gasztronómiai élményben részesülni, és élvezni annak minden pillanatát. Ez a hely Rácz Jenő új alkotótere, a Rumour, amely készen áll arra, felpörgesse a hazai gasztroszcénát. A sztárséf a SPAR Válogatás borszelekciójának kiemelt tételeihez alkotott ételeket. De vajon milyen recepteket ajánlana egy sztárséf? Cikksorozatunk legújabb részéből kiderül!
Bélszín tejfölös-parmezános burgonyapürével, paprikasalátával
A bélszín
- 180 g Angus bélszín;
- 1 ek vaj;
- 1 ek olívaolaj;
- só, bors.
- 200 g burgonya;
- 1 ek tejföl;
- 30 ml tej;
- 80 g vaj ;
- 30 g reszelt parmezán.
Főzzük meg a burgonyát héjában. Amikor megpuhult, törjük át burgonyatörővel. Adjunk hozzá vajat, tejet, tejfölt, majd a végén a parmezánt. Ízlés szerint sóval ízesítsük.
A paprikasaláta
- 2 db kaliforniai paprika;
- 1 ek sherry ecet;
- 2 ek extra szűz olívaolaj;
- fél lime reszelt héja;
- 10 g finomra vágott snidling.
Tegyük be a kimagozott paprikákat a sütőbe, és süssük 200 fokon 20 percig. Amikor kész, húzzuk le a héjukat, és késsel vágódeszkán vágjuk apróra a húsukat. Ha kihűlt, adjuk hozzá a snidlinget, és ízesítsük lime-mal, sherryecettel.
VinCE magazin/Talabér Géza