Bélszín Rácz Jenőtől – így készíti egy sztárséf (x)
VinCE magazin/Talabér Géza

Bélszín Rácz Jenőtől – így készíti egy sztárséf (x)

Van egy étterem, ahová azok járnak, akik nem csupán jóllakni szeretnének, hanem gasztronómiai élményben részesülni, és élvezni annak minden pillanatát. Ez a hely Rácz Jenő új alkotótere, a Rumour, amely készen áll arra, felpörgesse a hazai gasztroszcénát. A sztárséf a SPAR Válogatás borszelekciójának kiemelt tételeihez alkotott ételeket. De vajon milyen recepteket ajánlana egy sztárséf? Cikksorozatunk legújabb részéből kiderül!



Bélszín tejfölös-parmezános burgonyapürével, paprikasalátával

A bélszín

  • 180 g Angus bélszín;
  • 1 ek vaj;
  • 1 ek olívaolaj;
  • só, bors.
Felhevített serpenyőben süssük elő a bélszínt, minden oldalát kérgezzük, majd tegyük 160 fokos sütőbe, és 8 perc alatt süssük át közepesen. Ha elkészült, pihentessük a húst, és 2 percenként forgassuk meg hideg felületen.
A burgonyapüré
  • 200 g burgonya;
  • 1 ek tejföl;
  • 30 ml tej;
  • 80 g vaj ;
  • 30 g reszelt parmezán.

Főzzük meg a burgonyát héjában. Amikor megpuhult, törjük át burgonyatörővel. Adjunk hozzá vajat, tejet, tejfölt, majd a végén a parmezánt. Ízlés szerint sóval ízesítsük.

A paprikasaláta

  • 2 db kaliforniai paprika;
  • 1 ek sherry ecet;
  • 2 ek extra szűz olívaolaj;
  • fél lime reszelt héja;
  • 10 g finomra vágott snidling.

Tegyük be a kimagozott paprikákat a sütőbe, és süssük 200 fokon 20 percig. Amikor kész, húzzuk le a héjukat, és késsel vágódeszkán vágjuk apróra a húsukat. Ha kihűlt, adjuk hozzá a snidlinget, és ízesítsük lime-mal, sherryecettel.

VinCE magazin/Talabér Géza

Bortipp

Bock Villányi Imperium 2015 – a szerényen fűszerezett bélszín mellé érdemes koncentrált ízvilágú, testes vörösbort választani. Az Imperium cuvée a Bock Pincészet zászlósbora, klasszikus bordeaux-i házasítás: bársonyos, nagytestű tétel, hosszú utóízzel, amely játszva az étkezés ékévé teszi.

A figyelmetekbe ajánljuk