Van egy étterem, ahová azok járnak, akik nem csupán jóllakni szeretnének, hanem gasztronómiai élményben részesülni, és élvezni annak minden pillanatát. Ez a hely Rácz Jenő új alkotótere, a Rumour, amely készen áll arra, felpörgesse a hazai gasztroszcénát. A sztárséf a SPAR Válogatás borszelekciójának kiemelt tételeihez alkotott ételeket. De vajon milyen recepteket ajánlana egy sztárséf? Cikksorozatunk utolsó részéből kiderül!
Sertéstarja paradicsomos fekete quinoasalátával, karfiolkrémmel
A sertéstarja
- 180 g sertéstarja;
- só, bors, olívaolaj a sütéshez.
Serpenyőben süssük elő oldalanként 2-2 percig a sertéstarját, majd tegyük 160 fokos sütőbe, és további 5 percig süssük, hogy belül még rózsaszín maradjon.
A quinoasaláta
- 100 g fekete quinoa;
- 1 db paradicsom;
- 1 db lime;
- 2 g koriandermag;
- 1 fél finomra vágott salotta;
- 3 g petrezselyem ;
- 2 ek extra szűz olívaolaj
Főzzük meg a fekete quinoát sós vízben, majd keverjük hozzá az apróra vágott paradicsomot. A koriandermagot hevítsük fel serpenyőben, majd mozsárban törjük durvára, és adjuk a quinoához a salottával együtt. Ízesítésként 15 ml lime levét és fél lime reszelt héját adjuk hozzá olívaolajjal elkeverve.
A karfiolkrém
- 300 g karfiol;
- 500 ml csirke alaplé;
- 50 ml tejszín;
- 2 ek vaj;
- egy csipetnyi őrölt zöld kardamom.
Főzzük puhára a karfiolt a csirke alaplében, majd a főzőedény tartalmát öntsük bele turmixgépbe, és turmixoljuk simára. Adjunk hozzá tejszínt, vajat és egy csipetnyi őrölt kardamomot.