Próbáld ki desszertként az édesburgonyát!

Napjaink egyik legkedveltebb köretévé vált az édesburgonya vagy másnéven batáta, de nem igazán használjuk az adottságaiból fakadó lehetőségeket.


A Közép-Amerikában őshonos édesburgonyát leginkább köretelemként használjuk a hétköznapi gasztronómiában. Nem tartozik a burgonyafélék családjába, mégis egyfajta "krumplipotlóként" funkciónál. Pedig isteni desszertet és süteményeket készíthetünk belőle.

Itt van például egy igazán ínycsiklandó recept, amit nem hagyhatsz ki!

Nincs másra szükséged, mint:

  • 4 darab édesburgonya
  • 6 evőkanál vaj
  • 100 gramm barna cukor
  • 4 kávéskanál
  • 50 gramm dió
  • 2 marék mini mályvacukor

Az elkészítése pedig pofonegyszerű. Melegítsük elő a grillt 200 fokra, ezt követően pedig mossuk meg burgonyákat, amiket alufóliába csomagolva kell feltenni a grillre. Körülbelül 1 óráig, amíg nyomásra már puhának érezzük a krumplikat süssük őket. Ha már eléggé puha, akkor levehetjük a rácsról, vegyük le az alufóliát, majd vágjuk ki a belsejét. A krumpli közepén készítünk egy kis mélyedést, amit megtöltünk vajjal, cukorral, fahéjjal, dióval és pillecukorral. Szigorúan ebben a sorrendben.

A megtöltött édesburgonyákat ismét feltesszük a grillre, nagyjából 5 percre, hogy a töltelék elolvadjon. Önmagában így sokaknak túlságosan tömény lehet, ezért fagylaltot és tejszínhabot, esetleg egy kis gyümölcsöt fogyaszthatunk mellé -.


Forrás: grillreceptek.hu

A figyelmetekbe ajánljuk