Napjaink egyik legkedveltebb köretévé vált az édesburgonya vagy másnéven batáta, de nem igazán használjuk az adottságaiból fakadó lehetőségeket.
A Közép-Amerikában őshonos édesburgonyát leginkább köretelemként használjuk a hétköznapi gasztronómiában. Nem tartozik a burgonyafélék családjába, mégis egyfajta "krumplipotlóként" funkciónál. Pedig isteni desszertet és süteményeket készíthetünk belőle.
Itt van például egy igazán ínycsiklandó recept, amit nem hagyhatsz ki!
Nincs másra szükséged, mint:
Az elkészítése pedig pofonegyszerű. Melegítsük elő a grillt 200 fokra, ezt követően pedig mossuk meg burgonyákat, amiket alufóliába csomagolva kell feltenni a grillre. Körülbelül 1 óráig, amíg nyomásra már puhának érezzük a krumplikat süssük őket. Ha már eléggé puha, akkor levehetjük a rácsról, vegyük le az alufóliát, majd vágjuk ki a belsejét. A krumpli közepén készítünk egy kis mélyedést, amit megtöltünk vajjal, cukorral, fahéjjal, dióval és pillecukorral. Szigorúan ebben a sorrendben.
A megtöltött édesburgonyákat ismét feltesszük a grillre, nagyjából 5 percre, hogy a töltelék elolvadjon. Önmagában így sokaknak túlságosan tömény lehet, ezért fagylaltot és tejszínhabot, esetleg egy kis gyümölcsöt fogyaszthatunk mellé -.
Forrás: grillreceptek.hu