Egy Porsche-logó.

Nézd meg az új Porsche 718 elképesztő sprintjét a Nürburgringen!

Az új Porsche 718 Cayman GT4 RS hivatalos bemutatója csak a jövő hónapban esedékes, de a vállalat megosztott néhány fotót és érdekességet az új szuperjárgányáról.


A luxusmárka szerdán tette közzé az első hivatalos képeket a legújabb modelljéről. Ez azonban nem minden, a vállalat egy videó formájában bepillantást engedett abba is, hogy mire képes a középmotoros sportkocsi továbbfejlesztett hajtáslánca – írja a RobbReport.

A felvételen a Cayman GT4 RS a Nürburgring-Nordschleife pályán száguldozik. Mondani sem kell, hogy az autó elképesztő köridőt ment: 7:09,3 perc alatt teljesítette a 20,7 km-es távot, ami egészen megdöbbentő. A valamivel kisebb, 20,5 kilométeres kört is 7:04,5 perc alatt teljesítette, ami 23,6 másodperccel gyorsabb, mint a "normál" Cayman GT4 ideje, ez az adat jól mutatja, hogy mennyit lépett előre a Porsche az új változattal.

Még mindig nem tudjuk, hogy milyen motor hajtja az új autót, de a köridők arra utalnak, hogy körülbelül 500 lóerőt pakoltak bele a verdába. A "normál" Cayman GT4 4,0 literes, szívó, sima hathengeres motorja 414 lóerőt tud kipréselni magából.

A Cayman GT4 már most is az egyik legszebb sportkocsi a piacon, de a szerdai fotókon látható RS még ennél is feltűnőbb. A változat felerősített aerodinamikai csomagot kapott, amely kiterjedt első osztószárnyat, faragott motorháztetőt és hatalmas hátsó szárnyat tartalmaz. Ezek a módosítások együttesen minden eddiginél sportosabb megjelenést kölcsönöznek az autónak.

A Porsche még nem jelentette be, hogy mennyibe fog kerülni az autó, de arra lehet számítani, hogy jóval drágább lesz, mint a Cayman GT4, amelynek induló ára 101 200 dollár (31,5 millió forint).

A figyelmetekbe ajánljuk