pizsamás kislány
Valószínűleg már a múzeumoknak sem kell sokat várni, hogy végre kinyithassanak, de ahogy eddig, úgy most is jobbnál jobb bemutatókkal igyekeznek kedveskedni.

Most egy nem akármilyen élő online programmal jelentkezik a Magyar Nemzeti Múzeumból április 22-én: egy igazi régi vágású pizsamapartira invitálják a látogatókat.

A Da Vinci Pizsamaparti 6-12 éves gyermekeknek szóló ismeretterjesztő eseménye hosszabb kényszerszünet után a Magyar Nemzeti Múzeumból online lesz újra elérhető, ezúttal létszámkorlát nélkül, bárki számára, a Da Vinci Media szervezésében.

A regisztrált résztvevők Mátyás udvarának titkaival és Leonardo Da Vinci munkásságával ismerkedhetnek meg, miközben bepillanthatnak a múzeum tereibe is. A történelmi narrációt a múzeumpedagógusok mellett Balatoni József, a médiában Jocó bácsi néven ismert történelemtanár nyújtja majd.

A Da Vinci Media közleménye szerint a Magyar Nemzeti Múzeum múzeumpedagógusai olyan programot dolgoztak ki, amelynek során a gyerekek játékos módon kerülnek közelebb a történelemhez, észrevétlenül sajátítanak el új ismereteket. Az esti program folyamán a résztvevők belépnek a kiállításba, megismerik a tárgyak titkait és virtuális látogatást tesznek Hunyadi Mátyás udvarába, felfedezik könyvtárát, hadseregét, de a kor divatját is

és megnézik, mi köti össze Mátyás királyt Leonardo Da Vincivel.

A játékos online programban a reneszánsz polihisztor életéről és találmányairól is tanulnak a gyerekek.

A program valós időben, interaktívan zajlik a Zoom felületén, az esemény linkjét a szülők április 20-án kapják meg egy részletes információs levélben. A szülők a ezen a linken található űrlap kitöltésével jelentkeztethetik gyermekeiket.


A figyelmetekbe ajánljuk